Güncelleme Tarihi:
SOYA SOSLU TAVUK
İşte sadece 25 dakika içerisinde yapabileceğiniz tavuklu bir tarif daha.
Malzemeler:
1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı salça, tuz, 2 yemek kaşığı soya sosu, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet tavuk göğsü.
Yapılışı:
-Tavuk etinizi julyen bir şekilde doğrayın.
-Tereyağını tavada kızdırdıktan sonra, julyen bir şekilde doğradığınız etleri ekleyin.
-Ateşi sonuna kadar açın ve tavayı sallayarak etleri pişirin.
-Sonrasında tuz, salça, su ve soya sosunu karıştırın ve pişmeye bırakın. Afiyet olsun !
NOHUTLU TAVUK YEMEĞİ TARİFİ
Şöyle hem hızlı hem de güzel bir ev yemeği hazırlamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.
Malzemeler:
-Yarım çay bardağı ince kıyılmış kişniş,
-1 yemek kaşığı limon suyu,
-1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,
-1,5 su bardağı hafif haşlanmış nohut,
-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
-2 adet soğan,
-800 gram tavuk kalça eti,
-1 çay kaşığı kekik,
-1 çay kaşığı sarımsak tozu,
-2 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, tuz, karabiber.
Yapılışı:
-Tüm baharatları ve tuzu bir kapta karıştırın.
-Tavuk eti parçalarını baharatlara bulayın. Soğanları piyazlık doğrayın ve bir kâseye koyun.
-Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.
-Soğanları fırın kabına yayın ve nohutlar ile birlikte baharata buladığınız tavukları ekleyin.
-Zeytinyağı, limon suyu ve limon kabuğunu da üzerine ekleyin.
-180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika boyunca yemeğinizi pişirin.
TAVUKLU SEBZE PÜRESİ
Tavuklu sebze püresi tarifi gerçekten kolay bir tarif. Sadece 30 dakikanızı alacak.
Malzemeler:
-Zeytinyağı,
-Haşlanmış piliç but,
-1 sap pırasa,
-¼ adet kırmızı lahana.
Yapılışı:
-Sebzeleri ince bir şekilde doğrayın ve zeytinyağında hafifçe çevirerek pişirin.
-Tavuk budunu ince ince ayıklayın.
-Daha sonrasında malzemeleri karıştırarak püre yapın.
-Tavuklu sebze püreniz hazır. Afiyet olsun!
SOĞANLI TAVUK GÖĞSÜ
Tavuk göğsünü seviyorsanız ve hızlı bir tarif arıyorsanız 25 dakika içerisinde bu tarifi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
-1 su bardağı sıcak su,
-Tuz,
-Sıvı yağ,
-Pul biber,
-Fesleğen,
-1 yemek kaşığı salça,
-2 adet kuru soğan,
-Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü.
Hazırlanışı:
-Kuşbaşı doğranmış tavukgöğsünü suyunu çekinceye kadar kavurun.
-İnce kıyılmış soğanı üzerine ekleyin.
-Bir su bardağı suyu ve bir yemek kaşığı salçayı üzerine ekleyin.
-Daha sonra istediğiniz baharatı ve tuzu ekleyin, su çekilinceye kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun!