Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
Yarım hazır yufka
4 yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
1 su bardağı süt
2 kibrit kutusu beyaz peynir
1 dal çok ince doğranmış yeşil soğan
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
2-3 yaprak ince kıyılmış pazı ya da ıspanak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kasığı tereyağı
Yapılışı
Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine tuz ekleyin ve çatalla, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine süt, zeytinyağı, rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, yeşil soğan, pazı ya da ıspanak ekleyip çırpmaya devam edin. Yufkayı küçük parçalara ayırarak, bu karışıma ilave edin. Malzemeleri karıştırıp 5-6 dakika bekletin. Tereyağı orta boy bir teflon tavaya koyup, iyice kızdırın. Yumurtalı karışımı yavaşça tavaya aktarın ve üzerini düzeltip, orta ısılı ateşte pişirmeye başlayın. Altı iyice kızaran böreği kapakla ters çevirin ve diğer yüzünü de iyice kızartın. Böreği dilimleyerek servise sunun.