Güncelleme Tarihi:
MALZEMELER
Hamur için
* 4 su bardağı böreklik un
* 1.5 su bardağı ılık su
* 1.5 çorba kaşığı şerbet
* Kızartmak için 2 su bardağı ayçiçek yağı
* Yaş maya
Şerbet için
* 2 su bardağı şeker
* 2.5 su bardağı su
* Yarım limon
YAPILIŞI
Önce şerbeti hazırlayın. Su, şeker, limon suyunu bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra 15 dakika pişirip, soğutun. Küçük bir kapta, yaş mayayı 1.5 çorba kaşığı şerbetle karıştırın. Daha sonra, derin bir yoğurma kabına unu koyup üzerine mayalı harcı ekleyin. Ilık suyu yavaşça ekleyerek hamuru aynı zamanda yoğurun. Suluca bir hamur elde ettiğinizde, hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın. Derin bir kızartma tenceresine ayçiçek yağını koyup yağı kızdırın. Mayalanan hamurdan çay kaşığıyla bir parça alıp başka bir çay kaşığı yardımıyla tavaya dökün. Pembeleşinceye kadar 30-45 saniye kadar kızartıp soğuk şerbetin içine koyup, çıkartın. Üzerine tarçın serpiştirerek servis edin.