Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
2 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı un
1 yumurta
Peynir, reçel, bal
Hazırlanışı
Fırından ekmek hamuru alıp derin bir kabın içine yerleştirin. Hamuru biraz sönmüş ve ince görünebilir ama tekrar yoğrulacağı için sorun yok. Hamurun içine yağın yarısını ve yumurtayı kırıp yoğurmaya başlayın. Daha sonra unu yavaşça ekleyip hamuru kıvama getirin. Önce yumurtayı yedirip unu ekleyin. Yoksa yumurtalar hamura yapışır. İyice yoğrulan hamurun üzerini kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra elinizi yağlayarak hamurdan parçalar kopartın ve şekil verip kızgın yağda kızartın. Bu hamuru hem peynirle ham de reçelle yemeniz mümkün. Sıcak olarak çayla birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.