Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
500 gram kıyma
2 diş ezilmiş sarımsak
5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı galeta unu
1 rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber
Kekik
6 adet çeri domates
3 sivri biber
Kürdanlar
Hazırlanışı:
Derin bir kabın içinde kıyma, soğan, galeta unu, sarımsak ve baharatları 5 dakika kadar yoğurun. Köftelere şekil verip yağda hafifçe kızartın. Daha sonra bu kızarmış köfteleri uzun şeritler halinde kesilmiş hamurlara sarıp kürdanla tutturun ve tepsiye dizip fırına verin. Hamurlar kızarınca fırından alıp servis tabağına dizin. Üzerine sivri biber ve domatesleri de yerleştirip güzel bir görüntü olmasını sağlayın. Çok lezzetli bir ana yemek olabiliyor. Üzerine sarımsaklı yoğurt ya da salçalı sosla da ikram edilebilir.