Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
3 adet hazır yufka
250 gr. çiçekyağı
İçi için:
150 gr. kıyma
2 baş soğan
sıvı yağ
yarım demet maydanoz
tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle kıymalı içini hazırlayalım. Soğanı ince doğrayıp kavurup, kıymayı atın. Kıyma suyunu çekince ve iyice kavrulunca baharatlarını ve ince doğranmış maydanozu katıp karışıtrın ocaktan alın. Üç yufkayı üst üste koyun ve aşağı yukarı 7-8 cm. en ve 22-24cm. boyunda olmak üzere şerit gibi uzun ve düzngün parçalara kesmeli ve her yufkanın baş tarafına kıymalı içten bütün yufkalara yetecek şekilde koyup, yufkanın bir ucunu enine ve için üstüne doğru kapatın ve sonra da muska katlar gibi katlayarak üçgen şekli oluşturun. Uçlarını su ile ıslatıp yapıştırın. Muska börekleri önce soğuk suya batırıp çıkarın, ardından kızgın yağın içinde kızartın.