Güncelleme Tarihi:
Kivi üzerine son yıllarda yapılan araştırmalar, diğer 26 popüler meyve çeşidine göre her 100 gramda en fazla besin değeri içeren meyvenin kivi olduğunu gösteriyor.
Kivi ve kivi suyu; A ve C vitaminleri ile potasyum bakımından çok zengin olup kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengindir. Besleyici değeri yüksek bir besin olan kivinin bir tanesi ile günlük A ve C vitamini ihtiyacı karşılanabilmektedir.
Kivi Suyu: C vitamini deposu olan bu yeşil meyve, enfeksiyonlar ile mücadele etmek ve cilt kusurlarını önlemek açısından yararlıdır.
Ayrıca kivinin, bağırsak yumuşatıcıların yerine kullanılabilecek doğal bir alternatif olduğu da biliniyor.
Özellikle C vitamininden zengin olan kivi, magnezyum minerali ile sodyum, arginin gibi aminoasitleri içeriyor.