‘Kışın Patlıcan, Biber ve Domatesten Uzak Durun’

Güncelleme Tarihi:

‘Kışın Patlıcan, Biber ve Domatesten Uzak Durun’
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2019 14:17

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, patlıcan, biber ve domatesin kış aylarında tüketilmesinin sağlık açısından sakıncalarını anlattı.

Haberin Devamı

Kış mevsiminde ucuz olan kış sebzelerini tüketmeliyiz. Yazın da yaz sebzelerini yemeliyiz. Çünkü vücudumuz böyle programlanmış. Ben kışın patlıcan, biber yenmesine karşıyım. Yılın 12 ayı patlıcan yerseniz, vücut olumsuz reaksiyon gösterir. Kışın, turp, lahana, havuç, karnabahar, havuç ve kereviz var. Kışın bu sebzeleri yemeliyiz ki, hastalanmayalım. Her sebzeyi, her meyveyi doğal yetiştiği mevsiminde yemeliyiz.

Mutlu olmak isteyen şalgam suyu içsin

Seratonin üretmek için en doğru besinler, evde yapılmış turşu, doğal fermente olmuş şalgam suyu, sirke ve yoğurttur. Lahana, turp, brokoli, soğan, sarımsak, doğal tereyağı, zeytinyağı, keçi peyniri, koyun peyniri de seratonin sağlar. Geleneksel yöntemlerle yapılmış turşu suyu, şalgam suyu en sağlıklı içeceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!