GeriKişisel Bakım Kışın Detoks Yapmanın 6 Yolu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kışın Detoks Yapmanın 6 Yolu

Kışın Detoks Yapmanın 6 Yolu

"Detoks sadece yaz aylarında yapılıyor sanıyorsanız, yanılıyorsunuz! Kış ayları vücudumuzun detoksa en çok ihtiyaç duyduğu zamanlardır. Vücudunuzu, karanlık günlerin, az güneş görmenin, soğuk havaların etkisinden önereceğimiz detoks yolları ile rahatlatabilirsiniz."

Limonlu su

Güne nasıl başladığınız çok önemli. Uyandığınızda bir bardak hafif ılık suyun içine çeyrek limonu sıkın ve için. Bu karışım sindirim sisteminizi harekete geçirecek, vitamin almanızı sağlayacak ve kendinizi iyi hissettirecek. Limonlu su içmeyi alışkanlık haline getirmeye çalışın.

Kışın Detoks Yapmanın 6 Yolu

Bol vitaminli smoothie’ler

Kahvaltı etmek istemediğiniz zaman kendinize lif, protein ve vitamin dolu bir smoothie hazırlayın. Bu sayede güne hem hafif başlamış olacaksınız hem de vücudunuzu toksinlerden arındıracaksınız. Smoothie yaparken ıspanak, ananas, dondurulmuş çilek, Hindistan cevizi sütü gibi gıdaları bir araya getirbilir, metabolizmanızı şaşırtabilirsiniz.

Ilık su

Ilık su içmek, soğuk suya nazaran sindirime daha çok fayda sağlıyor. Gün içinde su içerken de ılık olmasına dikkat edin.

SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN EN ETKİLİ BİTKİ ÇAYLARI

Kışın Detoks Yapmanın 6 Yolu

Limonlu zencefil

Zencefili çay gibi demleyin ve içine limon dilimleri ile bal ilave edin. Lezzetli bir bitki çayı olan limonlu zencefil, aynı zamanda sindirim sistemini çalıştırır, iltihapları azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

HER DERDE DEVA 8 DOĞAL TARİF

Karahindiba kökü çayı

Karahindiba, karaciğeri detoksifiye etmeye yarayan harika bir bitkidir. Karaciğeri toksinlerden arındırmaya yardımcı olan karahindiba kökünün çayını demleyerek tüketebilirsiniz. Bu çay, kilo kaybına yardımcı olur, kabızlığı giderir ve şişkinliği artırır.

Kışın Detoks Yapmanın 6 Yolu

Kil maskesi

Kil maskesi, ciltteki ağır metalleri ve gözeneklere sıkışan kirleri arındırmak için birebirdir. Haftada bir uygulayacağınız kil maskesi ile cildinize de detoks yaptırmış olursunuz.

MAHMURE ÖZEL

False