Güncelleme Tarihi:
Bağışıklık sisteminizin güçlenmesi için bu karışımı yapın
Malzemeler:
Bir tatlı kaşığı toz karanfil, bir çorba kaşığı zerdeçal, bir çorba kaşığı zencefil, bir çorba kaşığı havlican, bir tatlı kaşığı tarçın, bir çorba kaşığı çörekotu, bir çorba kaşığı ısırgan tohumu ve bir kavanoz süzme bal.
Hazırlanışı:
Tahta kaşıkla hazırlayacağınız bu karışımdan sabah ve akşam bir çorba kaşığı alın.
Etkisi:
Bağışıklık sisteminizi ve karaciğerinizi güçlendiriyor.
Yapacağınız bu karışımla direnciniz artacak
Malzemeler:
80 gr. Saf arı sütü
20 gr. Zencefil
20 gr. Ginseng
100 gr. Polen
1 kg. Bal
Hazırlanışı:
Yapacağınız bu karışın 12 yaş üzerinde olanlara ve hiçbir rahatsızlığı olmayanlara tavsiye ediliyor. İlk önce poleni öğütün. Daha sonra tüm malzemeleri tahta kaşıkla karıştırarak balın içine dökün ve karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cam kavanoz içine dökün. Karışımın ışık almaması için cam kavanozu aleminyum folyoyla sarın ve buzdolabında saklayın. Yaptığınız bu karışımdan sabah ve akşam yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı alın. Unutmamanız gereken bu malzemeyi yaparken kesinlikle tahta kaşık kullanmalısınız ve kaşığınızı deterjan kullanmadan sadece suyla yıkamalısınız.
Etkisi:
Tüm metabolizmanızı güçlendiriyor, kış mevsimini zinde geçirmenizi sağlıyor.
'Kış dertleri'ne deva çaylar!
Bitkisel çaylar hepimizin bildiği gibi hazımsızlık, stres, depresyon, uykusuzluk, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkların giderilmesinde yardımcı olan doğal bitkilerdir.
Nane: Yemeklerden sonra içeceğiniz bir fincan nane çayı, sindirim yolundaki adalelerinizi gevşetiyor. Bu çayın yatıştırıcı, serinletici, antiseptik ve spazma giderici gibi özellikleri var. Başlıca bileşeni olan mentholün, midedeki parazit ve virüsleri yok etmeye yardımcı oluyor.
Kuşburnu: Bu çay vücuda dirilik sağlıyor. 100 gram kuşbunu bir sandık portakalla eşdeğerdir. Tanen, meyve asitleri ve C vitamini açısından zengin içeriğiyle soğuk alınlığına karşı destekleyici tedavide kullanılıyor. Az da olsa A ve B vitaminleri içeriyor. Soğul algınlığı, böbrek, mesane ve safra taşlarının yanı sıra bağırsak yumuşatıcı olarak da kullanılıyor.
Ihlamur: İçeriğindeki müsilaj sayesinde göğüs yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında, özellikle öksürük ve soğuk algınlığında destekleyici olarak kullanılıyor. Ayrıca iştah açıyor, sindirimi düzenliyor, kanı temizliyor ve iltihap gideriyor. Mide ve bağırsak gazlarını gidermekte de etkili. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.
Yeşil çay: Çok miktarda C vitamini içerir. Baş ağrısı, vücut ağrıları, hazımsızlık ve depresyona karşı destekleyici tedavi olarak kullanılıyor. Bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor. Toksinleri uzaklaştırıcı, enerji verici ve yaşam uzatıcı özelliğe sahiptir. İçerdiği polifenollerin kanser riskini azalttığı ileri sürülüyor. Kan basıncını azaltıcı özelliğiyle hipertansiyonda etki sağlıyor.
Papatya: İltihaplanmayı önlüyor, spazmı gideriyor ve yaraların iyleşmesini hızlandırıyor. Özellikle uyku bozuklukları, sindirim sistemi rahatsızlıklarında, mide kramplarında kullanılıyor. Baş ağrısı ve huzursuzluğu yatıştırmaya yardımcı oluyor.
Rezene: Balgam ve idrar söktürücü bir özelliğe sahip. Mide ile bağırsaklardaki gaz ve spazmı gideriyor, anne sütünü arttırıyor.
Tarçın: Sindirimi kolaylaştırıyor, bulantı gibi mide rahatsızlıklarının giderilmesinde kullanılıyor.
Kekik: Mideyi yatıştırıcı antiseptik ve kurt düşürücü olarak biliniyor.
Huş ağacı: Düzenli olarak içildiğinde böbrek taşı oluşumunu engelliyor.
Kışı zinde geçirecek şifalı bitki kürü
Malzemeler:
50 gr. Ihlamur
20 gr. Adaçayı
20 gr. Hatimi
20 gr. Zerdaçal
50 gr. Zencefil
20 gr. Havlucan
50 gr. Karanfil
20 gr. Tarçın
20 gr. Gül kurusu
40 gr. Melissa
20 gr. Isırgan out
20 gr. Kakule
30 gr. Anamur çayı
50 gr. Portakal çayı
100 gr. Kuşburnu çayı
100 gr. Papatya
Hazırlanışı:
Bitkileri ince ince doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın. Bir litre kaynar suya 1 avuç malzemeyi atıp 10 dakika kadar kaynatın. Her gün 5 su bardağı içebilirsiniz.
Etkisi:
Grip,nezle, faranjit ve bronşit hastalıklarında etki sağlıyor. Koruyucu ve tedaviye yardımcı amaçlı kullanılıyor.