Güncelleme Tarihi:
Süper besleyici özellikler taşımasa da salatalık içerdiği lif, mineral ve vitamin sayesinde sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarındandır. Özellike diyet reçetelerindeki önemi, yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılama yönü çok değerlidir. Ortalama yüzde 95'inin sudan oluşması harika ferahlatıcı etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Peki söğüş yemek, salatalara veya cacıklara eklemek dışında salatalığı nasıl beslenme planımıza dahil edebilir? İşte birkaç pratik ve lezzetli tarif:Salatalık salatası2 yemek kaşığı ince kıyım maydanoz 1 adet ince doğranmış kırmızı dolmalık biber4 kase küp küp doğranmış, soyulmuş salatalık1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi2 kibrit kutusu ufalanmış light beyza peynir¼ küçük boy ince kıyılmış soğan1 yemek kaşığı kıyılmış siyah light zeytinSos: 1 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı limon suyu. Pul biber, az tuz, kuru tarhun.Hazırlanışı: Tüm sebzeleri karıştırın, üzerine sosu döküp, barbunya fasulyeleri ve peyniri serpip en üzerine siyah zeytinleri harmanlayın.1 porsiyonu ortalama 160 kaloridir.Salatalik çorbasıMalzemeler:1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak1 küçük boy soğan (küp küp doğranmış)1 yemek kaşığı limon suyu4 bardak kabuğu soyulmuş, iç çekirdekleri alınmış ince kesilmiş salatalık1 adet sebze bulyon1/2 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı kara biberBir tutam kırmızı pul biber1 adet avakado1/4 kase ince kıyılmış maydanoz1/2 kase light yoğurtHazırlanışı:Tencereye az su koyun kaynamaya bırakın. Sarımsak, soğanı ekleyip yumuşayana dek kavurun. Limon suyunu ekleyip 1 dakika kadar pişirin akabinde salatalıkları ve tüm baharatları ekleyin. Salatalıklar yumuşayana dek pişirin. Hazır olan karışımı blenderdan geçirin, maydanoz, avakadoyu ekleyip pure kıvamına getirin, soğumaya bırakın, ılınınca yoğurdu ekleyip üzerine salatalık ve taze nane ile süsleyip soğuk servis edin. Dilerseniz buz küpleri de koyabilirsiniz. 1 porsiyonu ortalama 170 kaloridir.Diyetisyen Berrin Yiğit