Güncelleme Tarihi:
Önceki beslenme biçiminizi unutunKamuoyu araştırmaları sigarayı bırakanların ötekilere nazaran daha dengesiz yemek yediğini ortaya koyuyor. Az meyve, sebze ve sütlü ürünler, daha fazla soslu etler, şarküteri ürünleri, kızartma, alkol ve kahve. Altüst olmuş bir beslenme ritmi: Belli belirsiz bir kahvaltı, sembolik bir yemek, düşünmeden yemek ve her an şekerli bir şeyler atıştırmak. Bu beslenme biçiminin tamamen unutulması gerekiyor.Doğru ve sağlıklı beslenmeyi seçinNikotinin vücuda girmemesi, iştahı açar. Dolayısıyla insan, her an ağza bir şey atma alışkanlığına yakalanır. Bu alışkanlığa bir sınır koymak için, beslenme miktarını mümkün olduğunca bölmek gerekiyor. Örneğin 3 öğün yemek ve aralarına besleyici, dengeli 2-3 atıştırma: Mesela şekersiz bir içecekle, iki tereyağlı ekmek parçası ve iki kare çikolata.Bir bardak süt ya da beyaz peynirle tahıl ürünü.Biraz reçelle iki bisküvi ve şekersiz içecek. Sütlü ekmekle bir elma.Doğal yoğurtla bir muz. Tabii bunlarla eczaneden alınacak ek beslenme hapları ve şekersiz sakız. Nikotinin kesilmesi, insülin miktarına tesir ettiği için günde iki kez yemek sırasında şekerli yiyecekler almak gerekir. Örneğin kahvaltıda reçel ya da bir parça çikolata yemek faydalıdır. Bu, gün içinde şeker yemenizi önler. Şekerli yeme isteği 2-3 hafta içinde biter.Araba ve asansörü bırakınYemek rejimi düzene girer girmez, yapacak tek şey kalıyor: Hareket etmek. Hareketi yaşamınızın her anına yayın, öyle bir saat spor yapıp daha sonra yan gelip yatmayın:Yeniden rahat nefes almaya alışmak ve dinlenmek için hafif kültür fizik hareketleri yapın, bisikletle dolaşın. Koşullarınız elverişliyse daha hareketli faaliyetler yapın: Su jimnastiği, engebeli arazi ve ormanda koşmak ve bisiklet kullanmak gibi... Asansöre binmeyi bırakın, merdivenleri kullanın.İmkanlarınız dahilinde otomobil kullanmayı en aza indirin. bol bol yürüyün, koşun, yüzün, yoga yapın.Yemek pişirmede devrim yapınYağsız yiyecekleri hazırlamak için teflon tavaları tercih ediniz. Fırında yaptığınız yemeklere yağ koymayın. Kağıtta pişireceğiniz yemeklere yağ koymadan soğan, ya da mantar serpiştirin. Soslu bir yemek için karbonhidratsız bir karışımdan yararlanın. Yemek pişmeden yüzde 15 yağlı krema karıştırın.