Kiler düzeninin ana hatları

Güncelleme Tarihi:

Kiler düzeninin ana hatları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 06:00

Kiler düzeni mutfağın düzeninin bel kemiğidir. Bu yüzden kilerin organize şekilde düzenlenmesi, mutfağın toplu görünmesi ve daha kolay iş yapabilmeniz için gereklidir.

Haberin Devamı

İlle de kiler için ayrı bir yeriniz olmasına gerek yok. Mutfağınızda uygun olan bir - iki dolabı kiler için ayırabilirsiniz.

Bu düzeni kusursuz sağlayabilmek için gerekli olan en baş aksesuarlar; sepetler, kancalar, kavanozlar ve kutular...

Adım adım kiler düzeni...

1. Tüm malzemeyi bir tezgahın üzerine dizin,
2. Tüm malzemeyi elden geçirin ve süresi geçmiş ya da bozulmuş olanları ayırın. Yerine koymanız gereken malzemeleri alışveriş listenize ekleyin.
3. Kiler dolabınızın raflarını ve kapağını (ya da kapısını) temizleyin. Kiler raflarını kaplayabilirsiniz.
4. Kilerde muhafaza edeceğiniz malzemeler için cam kavanozlar, plastik kaplar ve paslanmaz çelik kutular kullanın.
5. Benzer malzemeleri raflara dizmeden önce kategorize edin. Gruplandırma sizin yemek yaparken ihtiyaç duyacağınız en uygun hale gelene kadar, denemeye devam edin.
6. Kiler raflarına yerleştireceğiniz malzemeyi tekrar gözden geçirin. Kullanım sıklığına göre yerleştirmelisiniz. En sık kullandıklarınız göz hizasında olmalıdır.
7. Planlamanız netlik kazandıktan sonra, tüm malzemeyi buna göre raflara dizin.

Kilerinizi her 6 ayda bir kez, yeniden elden geçirip, düzenlerseniz, daima düzenli bir kilere sahip olursunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!