Güncelleme Tarihi:
1. Bruschetta Ekmeği ve Tavuk
Malzemelerimiz:
-Tavukgöğsü
-Balzamik sirkesi
-Domates salçası
-Sarımsak
-Fesleğen
Hazırlanışı:
İlk önce ‘İnstant Pot’ umuzu alıyoruz ve tavuklarımızı içerisinde sotelemek için hazırlıyoruz. Biraz zeytinyağı döküyoruz ve ocağın altını açıyoruz. Yağın biraz ısınmasını beklerken, öteki tarafta domates sosumuzu hazırlıyoruz. Bir kasenin içine domates sosu, balzamik sirkesi ve fesleğen ile karıştırın. Tavuklarımızı tencereye koyduktan sonra her 30 saniyede bir çevirmeniz gerekiyor böylece tavuklarınız güzel pişmiş olur. Daha sonra üzerine sosu ekleyip tavuklar pişene kadar içinde tutuyoruz.
Kaynak: sustainablecooks
2. Somon Limon ve Sarımsak!
Malzemelerimiz:
-650 gram donmuş Somon
-0,57 litre limon suyu
-12 yemek kaşığı su
-Bir tutam kekik, tuz ve karabiber
-İki dal fesleğen
-İki diş sarımsak
-1 ince dilimlenmiş limon
-1 çorba kaşığı yağ
Hazırlanışı:
Limon su ve normal suyu “instant pot”un içine koyun. Yeşillik ve baharatları ekleyin. Bir tabakta somonun üzerine yağı dökün ve tuz, karabiber ile dinlendirin. “i”nstant pot”un içine sarımsağı ve somonu yerleştirin. Limon dilimlerinin somonun üzerine yerleştirin. 7 dakikalık manuel ayarını kullanın. Bu somonu salatanın üzerinde yemenizi tavsiye ederiz.
Kaynak: thenaturalnurturer
3. Buffalo Soslu Tavuk Topları
Malzemeler:
-Yağsız tavuk çekilmiş
-1 çorba kaşığı tuz
-2 diş sarımsak
-2 küçük boy soğan
-6 çorba kaşığı barbekü sosu
-4 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Büyük bir kabın içinde tavuk kıymasını, tuzu, sarımsağı ve soğanı yoğurun. Bu kıymaları küçük toplar halinde yuvarlayın. “instant pot”u bir tava gibi kullanarak köfteleri içinde 1-2 dakika kızartın. Köfteler pişerken, barbekü sosunu ve yağı karıştırın. Daha sonra bu sosu köftelerin üzerine sürün. “i”nstant pot”un kapağını kapatın ve tavuk pişirme moduna alın. 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun!
Kaynak: whatgreatgrandmaate
4. Hint Tavuğu
Malzemeler:
-1 kase dilimlenmiş domates
-5-6 diş sarımsak
-½ çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kimyon
-Kemiksiz ve derisiz tavuk bacağı
-2 çorba kaşığı tereyağı
-3 çorba kaşığı krema
Hazırlanışı:
Tereyağı ve krema dışındaki bütün ürünleri “instant pot” a yerleştirin. Pişirme makinasını kapatın ve 10 dakika boyunca yüksek sıcaklıkta pişirin. Kapağı açın ve tavuğu dikkatlica başka bir kaba alın. Yağ ve kremayı “instant pot”a ekleyin. Yağın erimesini bekleyin ve tavuğu sosun içine tekrar koyun. 10 dakika da bu şekilde pişirin. Yağsız pirinç üzerinde servis edebilirsiniz.
Kaynak: twosleevers