Güncelleme Tarihi:
Kestane balı, kestane ağaçlarından elde edilen, yoğun olarak Karadeniz yöresinde bulunan ve yeryüzünün en zengin enzimini bulunduran bal olarak biliniyor. Kestane balı çok miktarda antioksidan içeriyor. Uzmanlara göre antioksidan, yaraların iyileşmesinde antibiyotikten bile daha güçlü.
Kestane balı, kanserden, kısırlığa, şeker rahatsızlığından, alzaymıra kadar çeşitli hastalıkların tedavisinde uzmanlar tarafından kullanılıyor. Doğadaki bitkilerle birleştiğinde ise şifalı bir karışım haline gelebiliyor.
Şifalı Bitkiler Uzmanı Mustafa Kırıcı, kestane balının vücudun direncini arttırdığını, hücreleri yenilediğini ve kişiye güç verdiğini söylüyor.
Bu karışım uzman eller tarafından hazırlanıyor. İçerisinde sinameki, kestane balı, meyan kökü, melisa, kişniş gibi doğal birkiler yer alıyor. Bu bitkiler kestane balı karışımı ile karıştıktan sonra iştah kesici ve tok tutucu özellik taşıyor. Bu sayede formda kalınabiliyor ve zayıflamanıza da büyük ölçüde katkı sağlıyor. Ayrıca kestanenin tok tutucu özelliği de zayıflatmada büyük rol oynuyor.
Sır gibi gizli tutulan bu karışımın kısa bir süre sonra piyasaya sürüleceği de duyumlarımız arasında.