Güncelleme Tarihi:
Kaş yokluğu kalıtsal (doğal olarak ince kaşlar) olabilir veya aşırı koparma, aşırı saç ekimi (elektroliz veya lazer), tiroid veya diğer hormonal anormallikler veya travma (yanıklar, cerrahi, kazalar) nedeniyle olabilir. Kaş restorasyonu iyi bir teknik, estetik bir sonuç sağlamak için çok fazla sanat ve hassasiyet gerektiriyor. Aynı zamanda çok kişisel bir karardır.
Kaş naklinde donör bölge
Saç derisi, kaş nakli için ideal verici kaynağıdır. En doğal sonucu elde etmek için, tek saç teli içeren saç kökleri alınarak doğal kaş yapısına uygun olarak doğru pozisyonda ve açıyla tek tek ekilir. Kaş tasarımında doğal kıvrım, kaş tellerinin çıkış açısı ve yönünün doğru bir şekilde belirlenmesi çok önemlidir. Kaşın doğal ve estetik bir görünüme sahip olması için gereklidir. Bu kriterlere uyum sağlanmadığı zaman doğal olmayan bir görünüm oluşur. Ekilen kaşlar kalıcıdır ve uzamaya devam ederi. Bu nedenle uzama sıklığına göre düzenli bakım gerektirir.
Tipik bir kaş restorasyonu, her bir kaş için 50 ila 350 arasında grefte ihtiyaç duyabilir. Bunun için saç köklerinin teker teker alınarak ekildiği FUE ya da DHI teknikleri tercih edilebilir.
İşlem, lokal anestezi ile hafif oral sedasyon altında, bir günlük prosedür olarak gerçekleştirilir ve 2 ila 4 saat sürer. İşlem sürecinde ağrı ya da acı hissedilmez. İlk 3 ila 5 gün içinde minimal kabuklanma ve kızarıklık süreci tamamlanır. Hastalar prosedürün tamamlanmasından hemen sonra düzenli olarak rutin aktivitelere geri dönebilirler.
Nakledilen tüyler tipik olarak yaklaşık 2 ila 3 haftada düşer ve daha sonra yaklaşık 4 ayda yeniden çıkmaya başlar. Kaş ekiminde yeniden büyüme oranları daha düşük olabilir. Bu nedenle, simetri ve yoğunluğu optimize etmek için 9 ila 12 ay sonra rötuş yapılması gerekli olabilir. Bu süreçten sonra, kaşlar ömür boyu uzamaya devam eder.
Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk