GeriKişisel Bakım Karın Germe Estetiği Kimlere Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karın Germe Estetiği Kimlere Yapılır?

Karın Germe Estetiği Kimlere Yapılır?

"Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Sabri Algun Aka, karın germe estetiği ile dümdüz bir karına sahip olmanın mümkün olduğunu belirtti."

Düzenli diyet ve egzersiz programına rağmen birçok insan hedefledikleri düz karna sahip olamazlar. Hızlı kilo verme, yaşlanmaya bağlı deri elastikiyetinde azalma, hamilelik sonrası abdominal kaslarda ayrılma diyet ve egzersize dirençli olan karın sarkmasına sebep olabilir.

Karın germede fazla ve sarkan deri vücuttan uzaklaştırarak daha düz bir karın elde edilir. Aynı zamanda abdominal kaslar orta hatta sıkılaştırılarak karın içindeki dokuların yerli yerinde durması sağlanır. Bu işlemle daha ince ve genç bir vücuda sahip olmak mümkündür.
İdeal kilosuna yakın hastalar kadar orta derece kilo fazlalığı olan hastalar da karın germe liposuction’la kombine edilebildiği için uygun adaydır.

Tam veya yarım karın germe

Birçok hastada tam karın germe gerekebilir. Bu işlemde tüm bikini bölgesi boyunca uzanan bir cerrahi kesiye ek olarak göbek deliği etrafında da küçük bir kesi olur. İşlemle hem üst hem alt karın bölgesindeki fazlalık çıkarılabildiği için gebelik sonrası ve aşırı kilo kaybeden hastalarda tercih edilmelidir. Mini karın germede kısa bir cerrahi kesi kullanılır. Göbek deliği altında kalan sarkmalarda etkilidir. Bu nedenle sadece alt karında sarkma olan hastalarda tercih edilmelidir.

İyileşme sürecinde neler yaşanır?

Biriken sıvıyı boşaltmak amacıyla yerleştirilen tüpler 1-3 gün de alınır. Ameliyatın ardından 4-6 hafta özel korse kullanılmalıdır. 1-3 hafta devam eden belirgin ödem ve morluk normaldir. İlk gün yürümeye başlanır fakat 1. haftaya kadar tam dik pozisyona geçilmemelidir. Masa başı ofis işine 1-2 haftada dönülebilir. Ağır egzersiz, yük kaldırma gibi aktivitelerden 4-6 hafta uzak durulmalıdır. 6. haftadan sonra korse çıkarılabilir ve normal fiziksel aktivitelere başlanabilir. Tam iyileşme 6 ay kesi izinin azalarak belirsizleşmesi ise 1 yıla kadar devam eder.

Karın germe ile eksize edilen deri üzerindeki tüm çatlaklar uzaklaştırılırken deri sıkılaştığı için kalan çatlakların görünümü de düzelir. Cerrahi sonrası lazer ve cilt terapileri ile sonuç çatlakların görünümü daha da iyileştirilebilir.

Karın Germe Estetiği Kimlere Yapılır

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Sabri Algun Aka

False