Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2019 11:53
Kan portakalı, kırmızı renkli olan bir portakal türüdür. Tüketimi çok fazla yaygın olmayan kan portakalının vücuda neler kattığını öğrenince markete koşacaksınız! İşte kan portakalının daha önce duymadığınız faydaları…
Kan portakalı, adından da anlaşılacağı üzere bildiğimiz portakala göre daha kırmızı bir renge sahiptir. Kan portakalı çok fazla tüketilmiyor ve maalesef her yerde satılmıyor. Bu yüzden portakalı bulduğunuzda almadan geçmeyin!
Kan portakalının faydaları
Şimdi gelelim kan portakalının vücudumuza, saçımıza ve cildimizi olan faydalarına.
- Kan portakalına rengini veren antosiyanin maddesi, aynı zamanda muhteşem bir antioksidandır. Antioksidanlar ise vücudumuzu serbest radikallerin saldırısından korur, stresi azaltır, kanser riskini azaltır ve vücudumuzun erken yaşlanmasını önler.
- Antosiyanin maddesi ile kalp sağlığını da korur.
- C vitamini vücutta kolajen üretimini artırır, kemik, diş ve cilt sağlığı için büyük önem taşır. Kan portakalı normal portakaldan tap 4 kat daha fazla C vitamini içerir.
TERE TÜKETMEK İÇİN 8 NEDEN
- Kan portakalı, vücudun beyaz ve kırmızı kan hücreleri oluşturmasına yardımcı olan yüksek miktarda folat içeren ender meyvelerden biridir. DNA ve protein metabolizmasının oluşması için de gereklidir.
- Lif açısından da zengindir. 1 adet orta boy kan portakalı, günlük lif ihtiyacının ortalama %10-12’sini karşılar.
- Lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzene sokar. Bağırsak sorunlarına engel olur, var olanları ise tedavi eder.
- Kan portakalı hiç yağ içermez, şeker oranı ise oldukça düşüktür. Bu özelliği ile kilo kontrolü sağlamaya yardım eder.
DEMİRHİNDİNİN FAYDALARI NELER?
Kan portakalı nasıl tüketilir?
Kan portakalını sadece dilimleyip tüketebileceğiniz gibi suyunu sıkıp içebilirsiniz. Bu meyveyi zeytinyağlı yemeklerinize ve salatalarınıza da ilave edebilirsiniz. Kahvaltı öğününüze çeyrek kan portakalı eklemek hem sağlıklı hem de renkli bir güne başlangıç olabilir.
MAHMURE ÖZEL