Güncelleme Tarihi:
4 Kişilik
Gerekli Malzemeler:
4 kalamar
200 gr karides
1 levrek fileto
1 çay bardağı krema
2 diş ezilmiş sarımsak
1/4 demet maydanoz
2-3 dal taze kekik
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı domates püresi
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, fesleğen
Marinat için:
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
Hazırlanışı:
Kalamarları derin bir kaba alın. Üzerine limon suyu, toz şeker ve karbonatı ekleyip 2-3 dakika ovun. Üzerini örterek en az 3-4 saat dinlendirin. Karides ve levreği haşlayın. Tavla zarı şeklinde doğrayın. Üzerine krema ve ezilmiş sarımsakları ilave edip karıştırın. ince kıydığınız yeşillikleri, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kalamarları yıkadıktan sonra içini bu harç ile doldurun. Kalamarların ağzını kürdan ile kapatın. Güveç kaplarını hafif yağladıktan sonra kalamarları güvece alın. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı paylaştırın. 180 derece fırında 8 dakika pişirin. Sos malzemelerini 5 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalamar dolmalarla birlikte servis yapın.
Kaynak: Lezzet Dergisi