Güncelleme Tarihi:
KAKULE NASIL KULLANILIR?
• Mırra adı verilen kahve çeşidinde çeşni olarak kullanılır.
• Kakule yağını aktarlardan temin edebilirsiniz.
• Toz halindeki kakule yemeklerde, tatlılarda ve içeceklerde çeşni olarak kullanılır.
• Kakule bitkisinden çay elde edebilirsiniz.
• Sindirim sistemine destekçidir.
• Kakule, gaz giderici özelliklere sahiptir. bu sayede sindirim sürecine yardımcı olur.
• Ağız kokusunu önlemede etkili.
• Kalp dostu.
• Hafızayı güçlendirmede etkili.
• Depresyona karşı savaşıyor.
• Böbrek sağlığını koruyor.
•Hem kalp sağlığını, hem cilt sağlığını koruyor.
•Akciğerlerin içindeki kan dolaşımını artırıyor.
•Balgam söktürücü olduğundan göğüste meydana gelen tıkanıklığı giderir.
KAKULENİN 9 MUHTEŞEM FAYDASI İÇİN TIKLAYIN!
Malzemeler:
• Yarım litre sıcak su
• 1 yemek kaşığı kakule
• İsteğe bağlı bal veya esmer şeker
Tarif:
• Yarım litre sıcak suyu bir demliğin içine boşaltın.
• 3 adet kakule meyvesinin kabuğunu kırın.
• Ardından çekirdeklerini sıcak suya ekleyin.
• Eğer toz halinde kullanacaksanız bir yemek kaşığı kakuleyi sıcak suya ekleyin.
• 10 dakika boyunca demlensin.
• Demlendikten sonra mutlaka ılık olarak tüketin.
• Kakule çayını ister sade olarak isterseniz de bal veya esmer şeker ile tatlandırılabilirsiniz.