Kakule Çayı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Kakule Çayı Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2019 16:02

Zencefilgiller ailesine mensup olan kakulenin birbirinden özel faydaları var. Birçok hastalığın tedavisinde de kullanılan kakulenin çayı da birçok derde şifa oluyor. İşte kakule çayının yapımı...

Haberin Devamı

KAKULE NASIL KULLANILIR?

• Mırra adı verilen kahve çeşidinde çeşni olarak kullanılır.
• Kakule yağını aktarlardan temin edebilirsiniz.
• Toz halindeki kakule yemeklerde, tatlılarda ve içeceklerde çeşni olarak kullanılır.
• Kakule bitkisinden çay elde edebilirsiniz.

KAKULENİN FAYDALARI

• Sindirim sistemine destekçidir.
• Kakule, gaz giderici özelliklere sahiptir. bu sayede sindirim sürecine yardımcı olur.
• Ağız kokusunu önlemede etkili.
• Kalp dostu.
• Hafızayı güçlendirmede etkili.
• Depresyona karşı savaşıyor.
• Böbrek sağlığını koruyor.
•Hem kalp sağlığını, hem cilt sağlığını koruyor.
•Akciğerlerin içindeki kan dolaşımını artırıyor.
•Balgam söktürücü olduğundan göğüste meydana gelen tıkanıklığı giderir. 

KAKULENİN 9 MUHTEŞEM FAYDASI İÇİN TIKLAYIN!

Malzemeler:

Haberin Devamı

• Yarım litre sıcak su
• 1 yemek kaşığı kakule
•  İsteğe bağlı bal veya esmer şeker

Tarif:

• Yarım litre sıcak suyu bir demliğin içine boşaltın.
• 3 adet kakule meyvesinin kabuğunu kırın.
• Ardından çekirdeklerini sıcak suya ekleyin.
• Eğer toz halinde kullanacaksanız bir yemek kaşığı kakuleyi sıcak suya ekleyin.
• 10 dakika boyunca demlensin.
• Demlendikten sonra mutlaka ılık olarak tüketin.
• Kakule çayını ister sade olarak isterseniz de bal veya esmer şeker ile tatlandırılabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!