Kakaonun faydaları.

Güncelleme Tarihi:

Kakaonun faydaları.
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2007 06:00

Panama'da yaşayan Kuna kabilesi üzerinde yapılan araştırmalarda kakaonun insan vücuduna sayısız faydası olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Kakao içmenin, kalp rahatsızlığı, felç, kanser ve diyabet gibi hastalık risklerini yüzde 10 azaltabileceği tespit edildi. ABD'deki Harvard Tıp Fakültesi'nde öğetim görevlisi olarak görev yapan Prof. Norman Hollenberg tarafından Panama'da yaşayan ve haftada 40 fincan kakao içen Kuna kabilesi üzerinde yapılan araştırmada, kakaonun içinde bulunan etken maddelerden 'epicatechin'in kalp, felç kanser ve diyabet riskini azalttığı belirlendi.Doğumdan ölüme kakaoBilim adamları, bulgular üzerine çay, şarap ve çikolatanın da içinde bulunan bu etken madde üzerinde daha fazla inceleme yapmaya karar verdi. Bilimcilerin tespitine göre, Panama'da yaşayan diğer halklardan daha uzun yaşayan ve ileriki yaşlarda bunama hastalığına da yakalanmayan Kuna kabilesinin çoğu bireyleri için kakao, doğumdan ölüme kadar tek içecekleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!