Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
2 adet taze yumurta
2 su bardağı elenmiş un
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvı yağ
yarım çay bardağı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
vanilya, kabartma tozu
Hazırlanışı:
Kakaolu çatlak kurabiye oldukça basit, lezzeti ve sunumu ilede başarılı bir kurabiye. Geniş bir kabın içine beraber elediğiniz un, vanilya ve kabartma tozunu koyun. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın. Pudra şekeri hariç diğer bütün malzemeleride ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamuru yoğururken dikkat edilmesi gereken durum, kurabiye hamurlarından farklı olarak bu hamurun dağılır kıvamda olmasıdır. Sizinde hamur kıvamınız böyle ise doğru yoldasınız demektir. Sakın su ilavesi yapmayın. Güzelce yoğurduğunuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 5 saat bekletin. Kurabiyelerin mükemmel olması için 1 gece bekletmenizi tavsiye ederim. Bekleyip dinlenen kurabiyele hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlayın. Her kurabiye topunu pudra şekerine iyice bulayıp fırın tepsisine dizin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında kurabiyeleri 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.