Güncelleme Tarihi:
Kahvenin en iyisi şekersiz pişirilenidir
Kahvenizi hazırlarken şeker eklemeyin. Bunun yerine doğal süt şekeri içeren laktozsuz süt kullanabilirsiniz. Hazırladıktan sonra 20 dakika içinde tüketin
Kahvenin temiz olduğundan emin olunmalı
Kahvenizin içinde sıra dışı bir acı tat alıyorsanız bu kahveden değil temizlenmemiş kahve makinesindendir. Ayrıca iç yüzeylerinde yüksek sıcaklık olan kahve makineleri, düzenli olarak temizlenmezse, içinde koliform bakterisi ürer. Bu durumda da koliform bakteri; kahveye acımsı, ekşimsi bir tat verir. Uzun süre temizlenmemiş kahve makinelerinde artan koliform bakterileri, besin zehirlenmeleri ile insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşabilir. Bu yaz başında, yurt dışında bazı kahve zincirlerinde koliform bakteriye rastlanmış ve bu durum ciddi tartışmalara yol açmıştı. Koliform bakterilerinin sindirim ve bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açtığı biliniyor.
Her gün bir, en fazla iki fincan kahve!
Yanında da elbette bir büyük bardak su. Su kahvenin olmazsa olmazıdır. Kahvenin yanına kuruyemiş, kuru meyve, minik parça gofret seçenekleri diğer hamur işleri ve çikolataya göre daha masumdur.