Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
400gr.yağsız kıyma
1 baş soğan
1 yumurta
3 yemek kaşığı pirinç
1 bardak su
2 çay kaşığı tuz
Karabiber, az pulbiber
bulamak icin bir kase un ve 2 çırpılmış yumurta
Kızartmak için çiçekyağ
Yapılışı
Önce pirinçleri 1 bardak su ile haşlayın. Soğumaya bırakın. Diğer tarafta kıymanın yarısını rendelediğiniz soğan ile kavurun ve soğumaya bırakın. Geniş bir kapta kalan kıymayı, kavrulmuş kıymayı, haşlanmış pirinci, yumurtanın 1 tanesini ve baharatlarını koyun ve yoğurun. En az 30 dk buzlukta bekletmeniz iyi olur. Sonra parçalar alıp elinizle yassılaştırın. Önce una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya. Sonra da sıvıyağda kızartın. Afiyet olsun.