Güncelleme Tarihi:
1.Her gün yıkanmamalı;
Kabarık saçların şekil alması da son derece zordur. Zor şekil alan saçlar; her gün yıkanmamalıdır. Her gün yıkanan saçların kendi yapısı kaybolur ve daha fazla kabarır. Çok kabaran saçların üç günde bir yıkanması uygundur.
2.Katlı kesim kabarmayı engeller;
Saçlar aşırı derece uzun ve kabarıksa; katlı kesim tercih edilerek kabarma işlemine son verilebilir. Katlı kesim kabarmayı bir nebze engeller. Duştan çıktıktan sonra saçlara şekillendirici ve köpük kullanılırsa; saçtaki kabarmanın önüne geçilir. Saça jöle sürerek ve kendi halinde kurumaya bırakarak da, başarılı sonuçlar elde edilir.
3.Gliserin ve su;
Ne kadar bakım yapılırsa yapılsın; bakımsız gibi gözükür. Saç daima dolaşık ve taranmamış gibidir. Bunun önüne geçebilmek için; saçlar gliserin ve su karışımından oluşan bir kür sprey yardımı ile sıkılmalıdır. Gliserin ve su karışımı saçların yumuşamasını sağlayarak, yatıştırır, bu da saçların daha az kabarmasına yardımcı olur.
4.Kalın uçlu taraklar;
Kabaran saçlar sık taraklar ile taranmamalıdır. Sık taraklar daha fazla dalgalanmaya neden olur. Kalın uçlu taraklar; kabarık saçlar için daha idealdir. Bu tarak türleri; saçlardaki kırılmayı da engeller.
5.Tepede topuz yapmak;
Kabarık saçlar; saç kurutma makinesi ile taranmamalıdır. Saç kurutma makinesi saçların daha fazla kabarmasına neden olur. Saçlar doğal haline bırakılarak kurutulmalıdır. Yıkadıktan sonra hafif nemli haldeyken; tepede topuz yaparsanız, kabaran saçların önüne geçmiş olursunuz.