GeriBeslenme Önerileri Kabak musakka
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak musakka

Kabak musakka

"Akşam yemeğinizde bugün bu tarifi denemeye ne dersiniz?"

Malzemeler:

5-6 adet kabak
4 baş kuru soğan
2 adet domates
9 diş sarımsak
1 bardak zeytinyağı
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şekersu, tuz

Hazırlanışı:

Bir tencereye 1 bardak zeytinyağının üçte biri ile yarım ay şeklinde ince kesilmiş 4 baş kuru soğan koyarak, soğanlar ölmüş bir hal alıncaya kadar 10 dakika kavurun. 9 diş sarımsak, yıkanmış ve ince kıyılmış dereotu-maydanoz, rendelenmiş domates ve tuzunu koyarak hepsini iyice bir karıştırın ve tencereyi ateşten alıp ılıması için bir kenara koyun. Bundan sonra kabakların üstlerini hafifçe kazıyın. Kabakların her iki uçlarından birbirinden ayırmamak şartıyla bunların, başlarından alt kısımlarına kadar kesip dörde yarın. Daha sonra kabakları tencereye koyun ve üstüne yarım bardak su ile kalan yağın yarısını koyup tencereyi arada bir sallayarak kabakları hafifçe yumuaşayana kadar kuvvetli ateşte 20 dakika pişrin. Süre sonunda kabakların içlerine ılımış soğan harcından koyun. Bütün kabaklara aynı işlemi yapın. Tencereye dizdiğiniz içli kabakların üzerine toz şeker, 2 bardak su ile kaşlan zeytinyağını ilav edip kapağını kapatıp kısık ateşte 40 dakika pişirin. Yemek iyice soğuduktan sonra servis yapın.

Çilav tarifi için tıklayınız!

False