Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
3 adet orta büyüklükte kabak
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı nane
1 kahve fincanı un
1 adet yumurta sarısı
Yeterince tuz
Hazırlanışı:
Kabakları iyice soyarak uygun büyüklükte bir tencerenin içine rendeleyelim. Bir miktar su koyup haşladıktan sonra haşlanan kabakları süzelim. Unu ayrı bir tavaya koyduğumuz yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Yumurta sarısını ve yoğurdu haşlanmış kabakların suyuna ilave ederek karıştıralım. Kavurduğumuz unu ve süzülmüş kabakları hazırladığımız karışıma ilave edelim. 8-10 dakika kaynadıktan sonra nanemizi ilave edelim ve servise sunalım.