Kabak çorbası

Güncelleme Tarihi:

Kabak çorbası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 17:57

Sofralarında değişiklik yapmak isteyenlere vitaminli bir çorba!

Haberin Devamı

Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
3 adet orta büyüklükte kabak
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı nane
1 kahve fincanı un
1 adet yumurta sarısı
Yeterince tuz

Hazırlanışı:

Kabakları iyice soyarak uygun büyüklükte bir tencerenin içine rendeleyelim. Bir miktar su koyup haşladıktan sonra haşlanan kabakları süzelim. Unu ayrı bir tavaya koyduğumuz yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Yumurta sarısını ve yoğurdu haşlanmış kabakların suyuna ilave ederek karıştıralım. Kavurduğumuz unu ve süzülmüş kabakları hazırladığımız karışıma ilave edelim. 8-10 dakika kaynadıktan sonra nanemizi ilave edelim ve servise sunalım.

 

Közlenmiş kırmızı biber çorbası için tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!