Güncelleme Tarihi:
Kabak çekirdeği güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bu özelliği ile vücuttaki iltihaplanmayı da azaltan kabak çekirdeği düzenli tüketildiğinde vücuda oldukça yarar sağlamaktadır.
Kabak Çekirdeği Nedir?
Günümüzde kuruyemiş olarak da kullanılan kabak çekirdeği bal kabağı meyvesinin içinden elde edilir. Özellikle kış aylarında yetişen bal kabağı içerisinde bulunan kabak çekirdekleri çıkarılıp temizlendikten sonra iyice kurutulur. Kurutulan bu kabak çekirdekleri belli zamanda tüketilebilir. Besin değeri çok yüksek olan kabak çekirdeği vücuttaki iltihap sorununu da çözmektedir. Kabak çekirdeğinin genel olarak pek çok faydası da bulunmaktadır. Kabak çekirdeği prostat büyümesine karşı da prostat bezini korumaktadır. Ayrıca kabak çekirdeğinin pek çok önemli faydası bulunur. Kabak çekirdeği bol bol tüketilmelidir.
Kabak Çekirdeği Neye İyi Gelir?
Kabak çekirdeğinin pek çok faydası bulunmaktadır. Antioksidan açısından zengin olan kabak çekirdeği vücuttaki iltihaplanmanın etkilerini azaltır. Doğal bir ilaç olarak bilinen kabak çekirdeği erkeklerde görülen mesane büyümeleri ile prostata iyi gelmektedir. Erkeklerde de prostat bezi orta yaşlardan sonra iyice büyümektedir. Kabak çekirdeği düzenli kullanıldığı takdirde prostat hastalıklarını da giderecektir. Ayrıca mesanede bulunan enfeksiyonların yayılmasının önüne geçmek için de kabak çekirdeği tüketilebilir.
Kabak Çekirdeği Faydaları
İçeriğindeki çinko oranı yüksek olan kabak çekirdeği erkeklerde sperm kalitesini arttırmaktadır. Böylece kısırlık şikayetleri de daha az görülür. Uyku sorunu yaşayan kişiler kabak çekirdeği tüketebilirler.
Düzenli kabak çekirdeği tüketimi uykusuzluğu da giderecektir. Kabak çekirdeğinin düzenli tüketilmesi göz ve cilt hastalıklarına sebep olan enfeksiyon çeşitlerine engel olarak göz sağlığını da korumaktadır. Kalp ritminin korunması için de düzenli olarak kabak çekirdeği tüketilmelidir. Kabak çekirdeği tansiyon seviyesini de dengede tutması ile bilinir. Buna göre tansiyon şikayeti yaşayan kişiler düzenli olarak kabak çekirdeği tüketmeliler.
Kabak Çekirdeği Zararları Var mıdır?
Kabak çekirdeğinin pek çok yararı olabildiği gibi bazı durumlarda zararları da olabiliyor. Buna göre kabak çekirdeği alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor. Kabak çekirdeği alerjisi olan kişiler çok fazla kabak çekirdeği tüketmemeliler. Ayrıca kabak çekirdeği tüketilirken de çok dikkat edilmeli. Günlük belli bir dozun üzerinde kabak çekirdeği tüketilmemelidir.
Kabak Çekirdeği Yutulur mu?
Kabak çekirdeği kabuklu bir yapıya sahip olduğu için asla yutulmaz. Kabak çekirdeği genel olarak kabukları soyularak tüketilir. Bir tür kuruyemiş olan kabak çekirdeği rahat bir şekilde tüketilebilir. Buna karşı kabak çekirdeği yutulduğu takdirde boğazda kalabilecektir. O nedenle kabak çekirdeği asla yutulmamalıdır.
Kabak Çekirdeği Yutmak
Kabak çekirdeğini yutmak olumsuz sonuçlar doğurabilir. Kabuklu bir yapısı olan kabak çekirdeklerinin kabukları soyularak içindeki bölüm tüketilmelidir. Bu sayede rahat bir kullanım sağlanır. Kabak çekirdeği de genel olarak kabukları soyularak tüketilir. Bunun yanı sıra çekirdek olarak da çitlenerek tüketilir.
Kabak Çekirdeği Yenir mi ya da Nasıl Yenir?
Kabak çekirdeği bal kabağının içerisinden çıkarılır. Bunun yanı sıra kabak çekirdekleri iyice temizlendikten sonra kurutulur. Kuruyan kabak çekirdekleri de rahat bir şekilde tüketilir. Kabak çekirdeğini belli oranda tüketmek sağlığa da oldukça fayda sağlamaktadır. Bu nedenle her gün belli derecede kabak çekirdeği yenilmesi gerekir. Kabak çekirdeği kuruyemiş olarak da tüketilebilir.