GeriBeslenme Önerileri Jiletli enginar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Jiletli enginar

Jiletli enginar

"Bu tarifle enginar sevmeyen birine bile enginarı sevdirebilirsiniz. Denemekde fayda var ;)"

Malzemeler:

2 adet orta boy soğan
2 adet enginar
2 avuç dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı bal
1 limonun suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tarifi:

Soğanları ince şeritler halinde doğrayın.Enginarları sebze soyucu ile etrafından kabuğu varmış da onu soymak ister gibi dolanarak kesin. (Ben enginarları direkt limonlu suya doğradım, böylelikle kararmadılar.)Doğradığınız soğanları tavaya alın, zeytinyağını koyup 5 dakika kavurun.Dolmalık fıstıkları ekleyin, bir 10 dakika daha kavurun.Soyduğunuz enginarları ekleyip, 3 dakika da enginarlarla beraber pişirin.Ocaktan aldığınız enginar ve soğanlı karışımın biraz soğumasını bekleyin (yaklaşık 5-10 dakika), bu arada hardal, tuz, bal ve limon suyunu karıştırın. Karışımı enginarların üzerine döküp karıştırın. Soğuduktan sonra afiyetle yiyin.

İspanyol mutfağından en leziz tarifler!

False