İyi çay demlemenin püf noktaları!

Güncelleme Tarihi:

İyi çay demlemenin püf noktaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2013 12:31

Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika...

Haberin Devamı

İyi bir çay demlemek için üç şey gerekli: Su, çay ve çay takımı... Çay ne denli iyiyse, sert ve kireçli suya karşı o denli hassas bir tepki gösterir. Stephan Reimertz, 'Çayın Kültür Tarihi' adlı kitabında dördüncü unsur olarak havayı da ekliyor.

İyi çay demlemenin püf noktaları


Çay demliğinin metal olmaması ve deterjanla yıkanmaması gerekir. Demlik; toprak, porselen ya da cam olabilir. Gümüş bir çaydanlık kullanıyorsanız bunun içinin porselen olmasına özen gösterin.

İyi çay demlemenin püf noktaları

Haberin Devamı

Çayı sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutun. Kavanozda saklayın ancak uzun süre bekletmeden taze iken tüketin.

İyi çay demlemenin püf noktaları

Çayı asla bekletilmiş suyla demlemeyin. Aksine mineraller açısından zengin bir suyla çok güzel çay demleyebilirsiniz. 10 saniye gibi kısa bir zamanda kaynayan su ile çayınızı demleyin.

İyi çay demlemenin püf noktaları



Kaynayıp soğumuş suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin.Demliği önceden ısıtın, çünkü su dökülürken demlik öyle ısı kaybeder ki, çayı çay yapan reaksiyon gerçekleşmez. Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar.

İyi çay demlemenin püf noktaları

BAKMADAN GEÇME!