Güncelleme Tarihi:
Kan şekerini dengede tutmak için...Sağlıklı bir kahvaltı, vücudun besin ihtiyacını karşılar ve kan şekerini (glükoz) dengede tutar. Yeni bir güne başlamak için vücuda enerji veren kahvaltı hem fiziksel açıdan hem de beyin için benzersizdir. Kahvaltı yapan kişiler:- Kilolarını kontrol edebilir. Daha geç acıkırlar, sonraki öğünlerde daha hafif yemekler tüketerek formlarını korurlar. Kahvaltı, diyet yapan biri için vazgeçilmezdir. - Daha düşük kolesterole sahip olurlar. Uzmanlar düşük kolestorelün kalp rahatsızlıkları yaşama riskini azaltığını belirtiyorlar. - Sabah boyunca daha iyi konsantre olur ve daha üretken olur. Uzmanlar bunun, beynin temel enerji maddesi olan glükozla bağlantılı olduğunu belirtiyor.- Gün boyunca daha çok mineral ve vitamin ile daha az yağ ve kolesterol yakarlar.diyet diyet dedikleri birkaç yeşillikle birkaç meyve mi?..Sağlıklı kahvaltı3 gruptan bir besin seçinSağlıklı bir şekilde zayıflamak için şart olan kahvaltıda, aşağıdaki üç besin grubundan birer besin maddesi seçilmesi gerekiyor:- Sebze ve meyveler: Taze sebze ve meyveler, sebze-meyve püreleri ya da şeker eklenmemiş meyve suyu.- Tahıl: Bir çeşit tahıl ekmeği, mısır gevreği ya da bir çeşit çörek- Süt ürünleri: Az yağlı peynir, az yağlı bir kase yoğurt ya da yağsız sütDiyet diyet dedikleri birkaç yeşillikle birkaç meyve mi?..Mayo Clinic uzmanları tarafından önerilen ve her zaman kolaylıkla bulabileceğiniz en sağlıklı 8 gıda.Kırmızı mercimek: Çok iyi bir demir, magnezyum ve fosfor kaynağıdır. Düşük kalorilidir. Kronik rahatsızlıklardan ve kanserden korur. İçerdiği fosfor sayesinde hafızayı dinç tutar.Elma: Bünyesinde barındırdığı pektin isimli maddeyle kötü kolesterol ve glükoz seviyesini düşürür. Tazesi en büyük C vitamini kaynaklarından birisidir. Hücreleri ve damarları koruyarak vüçuda demir girişini kolaylaştırır.Yaban mersini: İdrar yolu iltihabından korur. Hafızayı geliştirir. Sağlıklı yaşlanma sağlar. Çok düşük kaloriye sahip olup, lif ve C vitamini açısından zengindir.Brokoli: İçinde bol miktarda kalsiyum, potasyum ve lif olması sayesinde kalp rahatsızlıkları ve kanserden korur. Hücreleri hasardan korumaya yarayan A ve C vitamini açısından zengindir.Diyet diyet dedikleri birkaç yeşillikle birkaç meyve mi?..Badem: Yemişler arasında en fazla kalsiyumu bünyesinde barındırır. Lif, magnezyum ve demir bakımından zengindir. En iyi protein kaynaklarından biridir. Kolestrerol seviyesini düşürür.Somon: Mükemmel bir Omega-3 kaynağıdır. Tansiyonu düşürür, kalp krizi ve felç riskini azaltır. Çok az doymuş yağ ve kolesterol içerir.Ispanak: A, B, ve C vitaminleri ile demir, magnezyum ve kalsiyum barındırır. Bağışıklık sistemini canlandırır, deri ve saçları sağlıklı tutar.Sebze suyu: Likopen açısından son derece zengindir. Kanser ve kalp krizinden korur.www.gercekgundem.comDiyet diyet dedikleri birkaç yeşillikle birkaç meyve mi?..