İşte mutfaktaki sağlık kaynağı meyve ve sebzeler!

Güncelleme Tarihi:

İşte mutfaktaki sağlık kaynağı meyve ve sebzeler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 06:00

Kışın yavaş yavaş kendini gösterdiği bugünlerde bulaşıcı hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için özellikle tüketmeniz gereken bazı meyve ve sebzeler var.

Haberin Devamı

Elma: Böbreklerinin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.

Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır.

Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.

Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.

Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse kolesterolü düşürür.

Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.

Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.

Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.

Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir.

Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler.

Kiraz: Kolesterolü düşürür. Özellikle sağları idrar söktürür.

Armut: Kalp - damar sağlığı alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.

Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağıza iki çilek atılması önerilir.

Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir.

Brokili: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır.

Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır.

Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolestrolü dengelemesine yardım eder.

Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.

Sarımsak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.

Ispanak: Karaciğeri lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.

İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!