Güncelleme Tarihi:
1. Robinson Crusoe 389
Yakın zamanda kapatılması sık sık gündeme gelen, İstiklal'in, hatta İstanbul'un en iyi kitapçısı. Mağazanın atmosferi oldukça hayranlık uyandırıcı. İçinde yerli yabancı birçok önemli eseri bulabilirsiniz.
Beşiktaş'a gidip Kabalcı'yı görmeyen yoktur. Kırtasiye reyonlarını da gezebileceğiniz bir kitabevi. Şimdi birçok alternatifi olsa da, kendisi İstanbul'un önemli kitabevlerinden.
Ajandaları ve geniş dergi reyonu oldukça cezbedicidi. Alt katı sadece kitabevi, üst katı ise kitap okurken aynı zamanda yemek de yiyebileceğiniz bir cafe.
Asya Yakası sakinlerinin iyi bildiği, Moda'nın önemli yayınevlerinden biri. Seveni çok buranın, kötü kitabına rastlamadım henüz. Gidip görmekte fayda var derim.
Geniş arşivi olan yayın evlerinden biri Simurg. Satışta hem Türkçe, hem Osmanlıca eserleri var. Ayrıca sahaf kategorisinden uygun fiyata kitaplar alabilirsiniz.
6. Nezih
Nezih Kitabevi geniş oyuncak ve kırtasiye reyonlarıyla içimizdeki çocuğa seslenen mekanlardan. Geniş ve rahat koltukları da, yayılıp ilginizi çeken bir kitaba göz gezdirmek için ideal.
Zamanının en kaliteli kırtasiye malzemelerini satan Remzi Kitabevi'nden alışveriş yapmak, ayrıcalık gibi. Niş bir marka algısı oluşturmuş bir kitabevi.
Beyoğlu'nun en eski kitapçılarından olan ve zengin arşivinde çok farklı kaynaklar barındıran Pandora, Türkiye'nin en büyük kitabevi olduğunu söylüyor. Gerçekten öylemidir bilinmez ama, iyi bir sanal mağazası olduğunu söyleyebiliriz.
Pangaaltı ve Bakırköy'ün meşhur kitapçısı Beyaz Adam, epey eski bir kitabevi. Yalnızca orada bulunabilen İngilizce kitaplar, en uyguna çektirilen toplu fotokopiler ve tabi en kaliteli kırtasiye malzemelerini burada bulabilirsiniz.
İstiklal'in bir diğer güzel kitabevi, hatta kitap kafesi. Kafe bölümü oldukça rahat ve konforlu. Kafenin oldukça işlek oluşunun, kitabevinin yıllardır dimdik ayakta durmasında önemli payı var.