Güncelleme Tarihi:
4 Kişilik
Gerekli Malzemeler:
4 parça kalçalı tavuk but
8-10 diş sarımsak
8 taze patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze kekik dalları
Hazırlanışı:
Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin ve tavukların aralarına yerleştirin. Sarımsak dişlerini kabuklu olarak ekleyin.
Tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin. Taze kekik dallarını dizip üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
İspanyol Mutfağı Hakkında:
Dünyanın sayılı mutfaklarından İspanyol Mutfağı, İspanya'nın Endülüs olarak da bilinen Andalucia bölgesi, Kuzey Afrika ve Akdeniz mutfağının sentezinden oluşuyor.
Domates, sirke, zeytinyağı, ekmek içi, soğan, salatalık, ve yeşil biber ile pişirilen, ekmek kırıntılı soğuk çorba 'gazpacho', soğuk yenilen mezelerden oluşan "tapas" tabakları ve deniz ürünleri en çok bilinen İspanyol lezzetleridir.
Kaynak: Lezzet Dergisi