GeriBeslenme Önerileri İspanya Mutfağı'ndan fırında sarımsaklı tavuk
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İspanya Mutfağı'ndan fırında sarımsaklı tavuk

İspanya Mutfağı'ndan fırında sarımsaklı tavuk

"İspanya'nın zengin mutfağından fırında sarımsaklı tavuğu mutlaka denemelisiniz..."

4 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

4 parça kalçalı tavuk but

8-10 diş sarımsak

8 taze patates

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Taze kekik dalları

İspanya Mutfağından fırında sarımsaklı tavuk

Hazırlanışı:

Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin ve tavukların aralarına yerleştirin. Sarımsak dişlerini kabuklu olarak ekleyin.

Tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin. Taze kekik dallarını dizip üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

İspanyol Mutfağı Hakkında:

Dünyanın sayılı mutfaklarından İspanyol Mutfağı, İspanya'nın Endülüs olarak da bilinen Andalucia bölgesi, Kuzey Afrika ve Akdeniz mutfağının sentezinden oluşuyor.

Domates, sirke, zeytinyağı, ekmek içi, soğan, salatalık, ve yeşil biber ile pişirilen, ekmek kırıntılı soğuk çorba 'gazpacho', soğuk yenilen mezelerden oluşan "tapas" tabakları ve deniz ürünleri en çok bilinen İspanyol lezzetleridir.

Kaynak: Lezzet Dergisi

False