Güncelleme Tarihi:
4 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
300 gr ıspanak kökü
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı domates püresi
1 yemek kaşığı ince bulgur
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
Yapılışı
Yeşil mercimekleri bol suyla yıkayıp haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. iri doğradığınız ıspanak köklerini ekleyip pişirmeye devam edin. Ispanaklar hafif yumuşayınca salçayı, domates püresini ve yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ekleyip karıştırın. Suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Hepsi pişince yeşil mercimeği de ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alıp servis tabağına aktarın. Üzerine pul biber serpip servis yapın.