Güncelleme Tarihi:
Hamuru için:
1,5 su bardağı ılık su
Yarım paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı)
Harcı için:
500 gr ıspanak (ince ince kıyılmış)
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
Tuz, karabiber
1 küçük kase lor peyniri
Üzerine sürmek için:
Tereyağ
Hazırlanışı:
Yoğurma kabının içine su ve mayayı koyup elinizle karıştırın, 2 dk bekletin. Daha sonra tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandırın.Bu arada iç harcı hazırlayın. Soğanı biraz yağla kavurun, içine ıspanakları, tuz ve karabiberi koyup pişirin. Daha sonra lor peynirini ekleyip karıştırın.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yemek tabağı boyutunda açın. İçine harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Teflon tavayı kızdırıp gözlemeleri arkalı önlü pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine tereyağ sürün.
Not : Bu ölçülerle yaklaşık 14 adet gözleme çıkıyor.