Güncelleme Tarihi:
İş görüşmesine gitmeden önce yediğiniz şeyler, mülakatta daha iyi odaklanmanıza ve zihninizi açmaya yardımcı olur. Bazıları da tam tersi etki yaratır. İşte Diyetisyen Gizem Şeber’den görüşmeye giderken yenmesi ve yenmemesi gereken yiyecekler.
MÜLAKATTAN ÖNCE BUNLARI YEMEYİN:
Sarımsak ve soğan: Ağız kokusu yaratır.
Karnabahar, brokoli, pırasa ve salata: Fazla tüketimi gaz yapar.
Kurufasulye, nohut, bulgur: Gaz yapar.
Şeker ve şekerli yiyecekler: Sanıldığının aksine zihni açmaz, hatta konsantrasyon sürenizi kısaltır! Çünkü kan şekerini hızlı yükseltip düşürür.
Yağlı yiyecekler: Sindirim sistemi sorunlarına ve şişkinliğe yol açabilir.
Çay, kahve: Aşırıya kaçmayın. Yüksek kafein sizi gergin yapabilir.
Asitli içecek: Gaz yapar.
Süt, ayran: Özellikle laktoz intoleransı olanlarda ciddi şişkinliklere yol açabilir.
Yağsız et, tavuk ve balık: Tok tutar. Görüşmede karnınız guruldamaz.
Tam tahıllı ekmek: Uzun süre enerji sağlar.
Zeytinyağlı sebze yemekleri: Tok kalmanıza yardımcı olur. Salata gibi gaz yapma riski daha azdır.
Muz: Seratonin salgılamanıza yardımcı olur, kendinizi daha iyi ve enerjik hissetmenizi sağlar.
Ilık su: Soğuk suya göre mideyi daha yavaş terkeder. Zorunlu ihtiyaçlar açısından ılık su daha iyidir. Papatya çayı: Çok gerginseniz, stres düzeyinizi azaltmakta yardımcı olur.