Güncelleme Tarihi:
Ama artık sizde evinizde kendinize daha fazla zaman ayırabilecek ve günün yorgunluğuyla saatlerce mutfakta yemek yapmaktan kurtulacaksınız. Fast Food sevenler menü A'dan ağız tadına düşkün olanlar menü B'den seçimlerini yapabilirler. Bu menüler sadece pratik değil, aynı zamanda sağlıklı ve düşük kalorili.
Menü A
Beyaz Peynirli Sandviç
Malzemeler:
75 gr. beyaz sandviç ekmeği
2 kibrit kutusu beyaz peynir
½ orat boy patates
1 yaprak marul
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
Hazırlanışı:
Ekmeğin içine zeytin ezmesini sürün. Sonra peynir dilimlerini ve ince ince kestiğiniz domatesi yerleştirin. Üzerine ise marul ve maydanozu koyun.
Hindi Salamlı Sandviç
Malzemeler:
25 gr. kepekli sandviç ekmeği
2 ince dilim hindi salam
¼ kibrit kutusu kaşar peyniri
1-2 yaprak marul
5-6 dal maydanoz
Hazırlanışı:
Kaşar peynirini, ince dilimler halinde kesin. Hindi salamı dilimlediğiniz kaşar peynirini, sandviçin içine yerleştirin. Üzerine marul ve maydanoz koyun.
Sosisli Sandviç
Malzemeler:
75 gr. sosis ekmeği
1 büyük sosis
½ orta boy fırına verilmiş patates
Sos (rendelenmiş bir orta boy domates, 1-2 dal taze nane, 1 diş sarımsak)
Hazırlanışı:
Patatesi ince dilimler halinde kesin ve fırına verin. Bu arada sosisi haşlayın. Sonra sandviç ekmeğinin içine yerleştirin ve hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Izgara Tavuklu Sandviç
Malzemeler:
2 dilim beyaz ekmek
2 adet ızgara tavuk
1 tatlı kaşığı mısır
Sos (1 tatlı kaşığı yoğurt, 45 gr. semizotu, ¼ salatalık)
Hazırlanışı:
Izgarada pişireceğiniz tavukları, sandviçin içine yerleştirin. Üzerine, hazırladığınız sosu ilave edin. En üste mısırları serpiştirin.
Menü B
Pirinçli Patlıcan
Malzemeler:
1 fincan pişmiş pirinç
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet kırmızı/yeşil biber
4 patlıcan
4 yemek kaığı sıvı yağ
1 adet çırpılmış yumurta
Kekik, nane, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı, patatesi ve biberi küçük küçük doğrayıp yağda öldürüp ateşten alın. İçine kekik, nane, tuz ve karabiber katın. Bu karışımı sıcakken pirincin üzerine boşaltın. Pirincin bu sıvıyı emmesi için bir süre bekleyin. Daha sonra üzerine çırpılmış yumurta katın. Bu arada parlıcanları uzunlamasına ikiye bölün. İçini derin bir şekilde oyun ve hazırlanmış karışımla doldurun. Yağlanmış fırın kabında pişirin.
Yoğurtlu Brokoli
Malzemeler :
1 kg. Brokoli
½ fincan domates
¼ fincan ayıklanmış/kavrulmuş badem
1 fincan yoğurt
2 çorba kaşığı soğan
1 çay kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı :
Bol suda yıkanan brokoliler, tuzlu suda 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra süzülür ve yağlanmış fırın kabına yerleştirilir. Üstüne domates, soğan, hindistan cevizi, tuz ve biber serpilir. En üste yoğurt, mihaliç peyniri ve bademler yerleştirilir. Orta ısıda 20-25 dakika kadar pişirilir.
Ton Balıklı Salata
Malzemeler:
80 gr. light ton balığı
1 adet havuç
1 yemek kaşığı mısır
1 kaşık bezelye
2 yemek kaşığı soya filizi
1 orta boy patates
Hazırlanışı:
Mısır, bezelye ve soya filizini kısık ateşte haşlayın. Bu arada domatesi ve havucu küçük küçük doğrayın. Orta boy bir kaseye, tüm malzemeleri karıştırın. En üste ise ton balığını yerleştirin.
Garnitürlü Tavuk
Malzemeler:
200 gr. tavuk göğüs eti
100 gr. brokoli
1 orta boy patates
Hazırlanışı:
Patatesleri küçük küçük doğrayın ve sonra diğer malzemelerle birlikte karıştırarak, kısık ateşte haşlayın. Tavuk göğüs etinin üzerine önce patatesleri daha sonra brokoliyi yerleştirin.