Güncelleme Tarihi:
Ispanaklı irmik tatlısı
Gerekli malzemeler:
4 su bardağı su, 2 paket vanilya, 2 çay bardağı su, 15 yaprak ıspanak, 10 yemek kaşığı toz şeker, 6 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kakao, 5 yemek kaşığı toz şeker, 50 gr bitter çikolata.
Süslemek için:
File antep fıstığı, mevsim meyveleri.
Hazırlanışı:
Ispanak yapraklarını bir miktar sıcak su ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. İrmik, şeker, vanilya, nişasta ve sütü ekleyip karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı su ile hafifçe ıslatılmış bir kaba aktarın. Oda ısısına gelince bir kaba alarak 1 saat soğutun. Süt, kakao, un, şekeri karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ıspanaklı tatlının üzerine dökerek yayın. Birkaç saat buzdolabında soğutun. Dilimleyip üzerini süsleyerek servis yapın.
Mahmure.com Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz