GeriAşk İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son!

İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son!

"Herkes güzel bir ilişki yaşamak ister ve sevdiği insan ile bir ömür geçirmeyi diler. Fakat zaman içerisinde yaşan deformasyonlar ile ilişkiler sıkıntılar yaşamaya başlar. Sizler için birkaç araştırma yaptık ve ilişkiniz nasıl daha az sıkıntılar yaşarsınız sizler için kaleme aldık. Kimse mutsuz olmasın , sevenler ayrılmasın !"

İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son1. Geçmişi unut !

Hiçbir zaman geçmişi dert etmeyin ve sevgilinizin geçmişini sorgulamayın. Siz sorguladıkça, karşı tarafta sorgulamaya başlayacak ve konu konuyu açtıkça büyük bir kavga ortaya çıkabilir. Geçmişi deşmek kimsenin hoşuna gitmez. Sizden önce yaşanmış bitmiş bir şey için kavga edilmemeli. Karşı tarafta sorgulamamalı. Geleceğe ve anı yaşamaya bakılmalıdır eğer gerçekten güzel bir birliktelik bekleniyorsa.

İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son

2. Kavgalı yatmayın!

Her ne kadar kavga çıkmış olsa bile mutlaka yatağa girmeden önce barışın ve sarılarak uyuyun. Daha güzel bir enerji ile uyumuş olursunuz ve otomatikman ertesi günde üzerinde çok fazla durulmamış olur. Olaylar uzadıkça kendinize ve ilişkinize zarar vermiş olursunuz. Sizi gerçekten rahat eden bir şey varsa bunu birkaç gün sonra dile getirebilirsiniz. Partnerinizi karşınıza alıp durumu açıklayabilirsiniz. O konuşmadan sonra o konunun bir daha açılmaması şartıyla.

İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son

3. 7sinde ne ise  70şinde de öyle!

Herkesin huyu suyu farklıdır. Bazı zaman bununla başa çıkabilirsiniz bazen ise zorluk çekebilirsiniz. Önemli olan bu durumdalar da kavga çıkarmadan, sakin bir şekilde sorunlarınızı çözmektir. Karakterler gereği, yetiştirilme tarzları ve büyüdükleri yerlere göre insanların bakış açıları farklı olabiliyor ve bu durumda dikkat edilmesi gereken ise karşı tarafa tatlı dille bazı şeyleri açıklamaktır. Sizin doğrularınız karşı tarafın doğruları olacak anlamına gelmiyordur ve tam tersi. Partnerinizle çatıştığınız konular olduğu zaman inatlaşmadan sakin kalıp mantıklı bir açıklama getirdiğiniz zaman daha sağlıklı bir sonuca ulaşabileceksinizdir. İnsanları değiştiremezsiniz sadece size karşı olan sevgisi ve saygısı ile sizlere daha anlayışlı davranacaklardır.

İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son

4. Kendinize zaman ayırın!

Sevgilinizle vakit geçirmekten hoşlanıyor olabilirsiniz ama belli bir süreden sonra sürekli yan yana olduğunuz zaman belli başlı sıkıntılar çıkabiliyor. Eskiden hiç sorun etmeyeceğiniz şeyler belli bir zaman sonra gözünüze batmaya başlayacaktır. Bu kavgalardan kaçınmak için haftanın bir gününü kendinize ayırın. Aynı evde olmanıza rağmen bunu yapabilirsiniz! Ayrı odalarda vakit geçirip dilediğiniz filmi izleyerek, kitap okuyarak kendinizi dinlemenizi tavsiye ederiz. İlişkinize iyi gelecektir ve karşılıklı bir özlem oluşacaktır.

İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son

5. Çizginizden vazgeçmeyin!

Zaman içeresinde oluşmuş olan kavgalardan sebep partnerinizle ilgili kafanıza soru işaretleri oluşabilir. Oluşması çok normaldir çünkü insanlar gün geçtikçe değişir ve değişimini farkında olmadığı için karşı tarafı suçlamaya başlar. Bu tarz kavgaları önlemek için partnersizle birlikte bir şeyler değiştirmeye çalışın. Bir durumdan hoşlanmadıysanız ve ya sizi rahatsız eden bir şey varsa birlikte oturup bir çözüm aramaya çalışın. Kendi çizginizi belirlediyseniz bunu açıklayın ve sevgilinizi yargılamayın aksine onu da mantıklı bulduğunuz şeye alıştırın.

 İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son

6. Onsuz bir hayat

Baktınız ki artık ilişkiniz hiç dilediğiniz gibi yürümüyor o zaman kesinlikle biraz araya mesafe koymaya çalışın. Daha az görüşmeyi talep edin. Görüşmediğiniz süreç içerisinde gerçekten sevgiliniz olmadan hangi duygular içerisinde olduğunuzu tartın ve o olmasa nasıl bir hayatınız olabileceğini düşünün. Birkaç hafta konuşmayınca ve görüşmeyince baktınız ki özlüyorsunuz o zaman aklınızın bir kösesinde mutlaka şunu bulundurulmalısınız. Bazen sevgililer tartışabilir ve büyük bir kavgada oluşabilir. Önemli olan şu ki sevgilinizi görmediğiniz zaman neler hissettiğinizdir. Fevri karar vermemek gerekir bu durumlar.

İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son

7. Empati, Empati , Empati

‘’Ben ne dersem doğrudur dimi aşkım? ’’ diye bir cümle varsa hayatınızda bundan hemen kurtulmalısınızdır. Hiçbir insan daima haklı olamazdır. Sağlıklı ilişkilerde ‘’empati kurmak ‘’diye bir şey vardır. Partnerler karşılıklı oturur ve birbirilerini anlamaya çalışırlar. Bir kadının ve bir erkeğinin farklı düşündüğünü hepimiz farkındayız. Erkekler daha düz bakarlar kadınlar ise detay ararlar. Erkekler detayları önemsemedikleri içinde kadınlar ciddiye alınmadıklarını düşünürler. Kadınlar ise detayların içerisinde çok fazla boğuldukları için de sonuca kolayca varamazlar. Aslında olaya bakıldığında bir problem oluştuğu zaman her iki tarafa sorunu masaya yatırdığı zaman hızlıca bir çözüme varabilirler. Bir taraf mantığını ,bir taraf ise duygusallığını kullandığı zaman ise olay tatlıya bağlanır.

İlişkilerde Kavga Etmeye Artık Son

8. Aileye laf söylemek yok!

İlişkilerde görülen en büyük sıkıntılardan bir tanesi ise ailelerdir. Ah bu aileler bir türlü anlaşamazlar. Her kafadan bir ses çıkar ve çocuklar hep tampon bölge olurlar. Bu tarz bir durum yaşamamak için kadın kendi ailesine erkek ise kendi ailesine bir çizgi çekmelidir. Kimse kimsenin hakkında konuşmamalıdır ve sevgililer aralarında da konuşmamalıdır. Herkesin ailesi kendine değerlidir sonuç olarak ve herkes sınırını bilmelidir.

False