Güncelleme Tarihi:
İftar vaktinde tüketilen yoğun karbonhidrat içerikli gıdalar, iştah açmada önemli rol oynayan insülin hormonunun salgılanmasını tetikliyor. Bu nedenlerle iftarda çok fazla yiyen kişiler hızla kilo alabilirken, kalp ve damar rahatsızlıkları gibi çok sayıda hastalıkla da karşı karşıya kalabiliyor.Ramazan ayında yanlış beslenme alışkanlığına bağlı olarak kendine hakim olamayan kişilerin sağlıklarını kaybedebileceklerini belirten uzmanlar, gün boyunca aç kalan ve iftar vakti geldiğinde yemeye başlayan kişilerden, gün içinde aç kalma endişesiyle sahura kadar sürekli bir şeyler atıştıranların vücut dengesini bozduklarını söylüyor.Oruç tutanların iftar yemeğinde yediklerine dikkat etmesi sağlık açısından son derece önemli. Bu yüzden İftar ve sahurda iştah açan hamur ve karbonhidratlı gıdalardan uzak durulması öneriliyor.