Güncelleme Tarihi:
Fakat horlamak da kilo almaya neden oluyor. Horlayan kişiler, gece daha az oksijen aldıkları ve kaliteli uyumadıkları için ne kadar diyet yaparsa yapsınlar kilo alıyorlar ve aldıkları kilolarından kurtulamıyorlar.
Anatomica Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Tahir Akdeniz’e göre horlama nedeniyle; gün içerisinde alınan besinlerin, enerjiye çevrilmesi için gerekli oksijenin vücuda alımı azaldığından, besinler de yeterli derecede yakılamıyor ve sindirilemiyor. Bundan dolayı, alınan besinlerin, vücutta yağ olarak depolanmaya başladığı da kaçınılmaz bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor.
Horlayan kişilerin, yorgun uyanmaları ve gün içinde kendilerini bitkin hissetmeleri nedeniyle, hareketleri azalıyor. Bu kişiler, hem hareket azlığından hem de besinleri enerjiye çeviremedikleri için hızla kilo almaya başlıyorlar.
Horlama ve uyku apnesi, artık çağımızın hastalığı olduğundan, daha kaliteli bir yaşam için sorunun mutlaka çözüme ulaştırılması gerekiyor. Bunun için de bir Kulak Burun Boğaz hekimine başvurulmasını öneriyoruz.
Kaynak: Hürriyet