Her Derde Deva: Ev Yapımı Mürver Åžurubu Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Her Derde Deva: Ev Yapımı Mürver Şurubu Tarifi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 11:12

Her mevsim geçişinde olduğu gibi yine soğuk algınlıkları kapımızı çalmaya başladı. Ev yapımı bir çözüm arayanlar için, faydaları say say bitmeyen mürver bitkisinden yapılan doğal şurubun tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Haberin Devamı

Sonbahar artık kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Her mevsim geçişinde olduğu gibi soğuk algınlığı, grip, nezle birçoğumuzun kapısını çalmaya başlıyor. Yemek.com, çareyi sıcak çorbalarda, bitki çaylarında, öksürük şuruplarında arayanlar için gribi hızlıca kesmesiyle bilinen farklı bir tarif önerdi.

Her Derde Deva: Ev Yapımı Mürver Şurubu Tarifi

MÜRVER ÇİÇEĞİ

Hanımeligiller familyasından olan mürver çiçeÄŸi Avrupa ve Kuzey Amerika'da yaygın olarak yetiÅŸiyor, Türkiye’de de rahatça bulunabiliyor. Farklı bölgelerde farklı isimler alabiliyor. ÖrneÄŸin Rize’de livor, Gaziantep’te telligelin, Ä°nebolu tarafında hekimana ismiyle tanınıyor. Kentlerde aktarlarda rahatça bulunabiliyor.Â

Her Derde Deva: Ev Yapımı Mürver Şurubu Tarifi

Haberin Devamı

Faydaları say say bitmiyor

Beyaz ve siyah renkte iki cinsi bulunan mürver çiçeÄŸinin faydalarıysa say say bitmiyor. İçindeki A, B ve C vitaminleriyle vücut direncinin artmasını saÄŸlayarak hastalıklardan koruyor. Ayrıca, müshil özelliÄŸiyle kabızlığı gideriyor. Ä°drar söktürücü özelliÄŸi bulunuyor, balgam söktürücü olarak kullanılabiliyor, göğsü yumuÅŸatıyor. Terletici etkisi bulunan mürver çiçeÄŸi grip, üşütme, nezle, soÄŸuk algınlığını geçirmede çok etkili oluyor. Zatürre ve bronÅŸiti geçirmeye destek oluyor. AteÅŸi düşürüyor, anne sütünü artırıyor ve zayıflatıcı etki gösteriyor.Â

Her Derde Deva: Ev Yapımı Mürver Şurubu Tarifi

Ev yapımı mürver şurubu tarifi

Malzemeler:

3 kahve fincanı siyah kurutulmuş mürver,
4 bardak su,
2 kaşık zencefil kökü,
1 tatlı kaşığı toz tarçın,
Yarım tatlı kaşığı karanfil tozu,
1 çay bardağı bal

Her Derde Deva: Ev Yapımı Mürver Şurubu Tarifi

Yapılışı:

Haberin Devamı

Orta boyutta bir tencerenin içine mürver, su, karanfil ve tarçını eklemekle başlayın. Karışım bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak tencerenin kapağını açın. Bu şekilde suyun buharlaşarak yarıya kadar inmesini bekleyin. 45 dakika kaynattıktan sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı süzün ve balı ekleyerek iyice karıştırın. Ardından karışımı kavanozlara doldurarak çok sıcak olmayan bir ortamda saklayın.

Her Derde Deva: Ev Yapımı Mürver Şurubu Tarifi

Kullanımı:

Şuruptan haftada 2 ya da 3 kez birer kaşık almak ve ardından bir bardak ılık su içmek gerekiyor. Mürver şurubunu yetişkinler bir çorba kaşığı, çocuklar ise bir tatlı kaşığı olarak tüketmek yeterli oluyor. Fakat ciddi bir rahatsızlığı olanların, bu şurubu uygulamadan önce mutlaka doktoruna danışması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!