Her bacağın kabusu: Çatlaklar

Güncelleme Tarihi:

Her bacağın kabusu: Çatlaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2005 06:00

Her kadının kabusu çatlaklardan kurtulmanın çaresi yok denecek kadar az olsa da kullanılacak bazı yöntemlerle riski en aza indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Çatlaklara engel olabilmek için karın, göğüs ve bacakları esnemeye alıştırmak gerekli. Çeşitli losyon ve yağlar cildin esnemesine yardımcı olabiliyor. Ayrıca bu bölgelere masaj yapılması kan dolaşımını hızlandıracağından çatlaklara karşı koruyucu olabilir. Cildinizi hafifçe kızarıncaya kadar minik uyarıcı çimdiklerle yoğurabilirsiniz. Buna ek olarak masaj, soğuk-sıcak su ile şok duş, düzenli egzersiz cilt ve kasların oksijenle beslenmesi, hücrelerin güçlenmesi açısından önemli. Güçlü hücreler çatlamazlar. Ayrıca dengeli beslenmek ve bol su içmek de cildin sağlıklı bir yapıya sahip olmasında ve kendini korumasında önemli bir faktör.

Çizgiler belirdikten sonra ne yapılabilir?

Ciltteki çatlamalara engel olan her türlü önlem, oluşan izlerin de aynı şekilde solmasına yardımcı oluyor. Bu yöntemler hastane, klinik ve güzellik merkezlerinde uygulanabiliyor ve doktor denetiminde yapılmaları gerekiyor.

İzlerin tam anlamıyla kaybolmaları imkânsız. Özellikle hamilelik döneminde vücudun hızla büyüyen bölgelerini cilt bakım kremleriyle beslemek hem cildi dinlendiyor, hem de çatlakların oluşmasını engellemede yardımcı oluyor. Çatlakların oluştuğu bölgelerde cildi germeye yönelik tedavi ve bakımlar da çizgilerin belirginliğini kaybetmelerinde yardımcı.

Çatlaklara karşı yöntemler

Oluştuktan sonra... Ne yazık ki, oluşan çatlakları yok edecek mucize bir reçete yok; kalıcılar. Ancak büyük ölçüde hafifletmek ve sizi hiç rahatsız etmeyecek hale getirmek mümkün.
Çatlaklara karşı uygulanacak hemen her yöntemin mutlaka uzman doktor eşliğinde yaptırılması gerektiğini de unutmamak gerekiyor.

1. Mikrodermoabrazyon

Mikrodermoabrazyon, yüzdeki ince kırışıklıkların giderilmesinde, sivilce izlerinin yok edilmesinde güneş ve gebelik lekelerinin tedavisinde, vücut çizgilerine uygun ameliyat izlerinin hafifletilmesinde oldukça etkili ve güvenilir bir yöntem.

Problemli bölgeye aliminyum oksit kristalleri püskürtülerek cilt aşındırma işlemi yapılıyor. Ardından bağ dokusunu kuvvetlendirici ilaç ve kremler, ultrasound yardımı ile emdiriliyor.
Ultrasound ses dalgası demek. Bölgesel olarak kan akımını arttırıyor böylece uygulanan ilaçların daha iyi emilmesi sağlanıyor. Uygulamadan sonra uygulama alanında 15 dakika içinde hiçbir kızarıklık ve iz kalmıyor. İşlem aynı zamanda vücudun her yerine uygulanabiliyor.

Yan etkisinin olmadığı belirtiliyor. Dört mevsim yapılabiliyor. Mikrodermoabrzyon mutlaka hekim kontrolünde yapılması gereken bir uygulama.

2- Kriyoterapi

Kriyoterapi bir dondurma işlemi. Çatlak izleri, ameliyat izleri, gebelik ve güneş lekelerinin giderilmesinde, siğil ve derinin damarsal oluşumlarının azaltımasında kullanılıyor. Nadiren, lekelerin giderilmesi gibi kozmetik işlemlerde de tercih ediliyor. İşlem cildin yenileşmesini ve gençleşmeyi sağlıyor. Ayrıca anestezi gerektirmiyor.

3-Lazer uygulaması

Lazer daha ciddi bir girişim ve de mevsimsel bir uygulama. Burada lazer ışınlarıla cildin üst katmanları soyuluyor ve taze cilt tabakasının çıkması sağlanıyor. Çatlak, bir bağ dokusu hastalığı olarak tanımlanıyor. Cildin tahriş edilmesi tek başına yeterli değil. Bağ dokusunu onarıcı ilaç ve kremlerin emilmesini arttırmak için, ultrasound yöntemi, mutlaka uygulamaya eklenmeli.

4-Reflexoterapi

Reflexoterapinin amacı dolaşımı canlandırmak ve düzene sokmak. Kolajen ve elastin oluşumundan sorumlu hücreler aktive ediliyor. CFK programıyla dokulara özel vakum şekli, özel frekans ve başlıklarla uygulanıyor. Vücudu rahatlatan ve dinlendiren bir yöntem.

Siz neler yapabilirsiniz?

Cildinizi her gün bir kremle nemlendirin. Kremler hem çatlamaya karşı cilde gereksinim duyduğu suyu verecek, hem de cildin esneme kapasitesini artıracaktır.

Bol, bol su için.

A, E ve C vitaminleri yönünden zengin yiyeceklerle beslenin.

Kısa süreler içinde kilo alıp vermemeye çalışın.

Hamileyseniz, kilonuzu doktorunuzun önerdiği sınırlar içinde tutmaya özen gösterin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!