Hemen Tanışmanız Gereken 5 Şifalı Ot

Güncelleme Tarihi:

Hemen Tanışmanız Gereken 5 Şifalı Ot
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 10:34

Modern tıbbın hayatımıza girmesiyle birlikte ilaç isimlerini şifalı bitki isimlerinden daha iyi bilir olduk. Oysa eski zamanlarda biri bir hastalığa yakalandığında otlardan anlayanlar soluğu dağların, tepelerin yamaçlarında alır, o hastalığa iyi gelecek otları toplardı. Son dönemde doğal tedavi yöntemlerinin yeniden gündeme gelmesiyle birlikte dikkatimizi çeken otlar, kullandığımız ilaçların da hammaddeleri olan çok etkili bitkiler. Bu nedenle bilip bilmeden kullanılmaması gerektiğini de vurgulamakta yarar var.

Haberin Devamı

Abdestbozanotu (Pimpinella Saxisfrage)

Rutubetli yerleri seven ve 70 cm boylarındaki gülgillerden olan bu ot; mideye iyi gelmesi, ateş düşürmesi ve ağrıları kesmesiyle biliniyor. Balgam söktürücü özelliği nedeniyle öksürük kesiyor ve bademcikleri indiriyor. Diğer bir özelliği ise burun kanamalarına iyi gelmesi.

Hemen Tanışmanız Gereken 5 Şifalı Ot

Aslandişi (Karahindiba)

Yol kenarlarında ve çayırlarda bile rahatlıkla karşılaşabileceğiniz bu bitkinin sarı çiçekleri var. Taze yapraklarını salata olarak da kullanabileceğiniz aslandişinin yapraklarını ilkbaharda, köklerini ise sonbaharda toplamak gerekiyor. Kökünde torexacin, inulin ve levulin olan bu bitki, iyi bir idrar söktürücü. Sadece idrarla kalmıyor, kalınbağırsak ve mesanede bulunan iltihapları da gideriyor. Diğer özellikleri ishali kesmesi, böbrek ve safra taşlarını düşürmekte etkili olması.

Hemen Tanışmanız Gereken 5 Şifalı Ot

Haberin Devamı

Beşparmakotu (Kazotu)

Yeşil çayırlarda bol bol karşılaşabileceğiniz gülgillerden olan bu ot yabani bir bitki. Yaprakları beş parmağa benziyor ve adını da bu yapraklardan alıyor. Yaprakları ve kökleri yazın sonunda ağustos ayında toplanıyor ve kurutuluyor. Vücudu kuvvetlendiren beşparmakotu mideye iyi geliyor ve ishali önlüyor. Ayrıca iyi bir ağrı kesici ve bademcik, boğaz, diş ağrılarını kesiyor.

Hemen Tanışmanız Gereken 5 Şifalı Ot

Çörekotu (Siyah susam)

Susama benzeyen güzel kokulu siyah tohumlu bir bitki olan çörekotu hamur işlerinde bol kullanılıyor. Vücuda can veren bu bitki iyi bir iştah açıcı. Ayrıca mide ve bağırsaklarda oluşan gazları sökerek hazmı kolaylaştırıyor.

Hemen Tanışmanız Gereken 5 Şifalı Ot
Devekulağı (Büyük dulavratotu)

Haberin Devamı

Büyük yapraklara sahip bu bitkinin kökleri toplanıyor ve ince ince dilimlendikten sonra kurutulup kullanılıyor. Ayrıca yaprakları da gölgede kurutularak saklanıyor. Devekulağının en büyük özelliği çok iyi bir idrar yolu söktürücüsü olması. İdrar yollarında oluşan kum ve taşların düşmesine yardımcı. Ayrıca vücudu rahatlatıcı bir etkisi de var.

Hemen Tanışmanız Gereken 5 Şifalı Ot

BAKMADAN GEÇME!