Havalar ısındı, zehirlenmelere dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Havalar ısındı, zehirlenmelere dikkat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 16:21

Havaların ısınmasıyla yiyeceklerimizin saklama koşullarını da değiştirmemiz gerektiğini aksi halde sağlığımızın tehdit altında olduğunu biliyor muydunuz?

Haberin Devamı

Sıcak hava, uygun koşullarda saklanmayan besinlerde mikroorganizmaların üremesine neden oluyor. Bu aylarda yemekleri mümkün olduğunca çabuk tüketmek, tekrar tekrar ısıtmamak ve buzdolabında saklamak, meyve ve sebzeleri çok iyi yıkamak gerekiyor.

Eğer yemek yedikten birkaç saat sonra ishal, bulantı, kusma belirtileri ortaya çıkıyorsa bol sıvı almaya başlayın. Bakterilerin vücuttan atılmasına engel olmamak için ishali durduracak ilaçlar almayın. Eğer durumunuz kötüleşiyorsa hemen bir sağlık kuruluşuna başvurun.






Formsante

BAKMADAN GEÇME!