Hastalıklarla Savaşıyor, Ömrü Uzatıyor

Güncelleme Tarihi:

Hastalıklarla Savaşıyor, Ömrü Uzatıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2018 15:59

Herkes uzun ve sağlıklı bir ömür yaşamak ister.. İşte bağışıklığı güçlendiren, hastalıklarla savaşan, ömrü uzatan besinler;

Haberin Devamı

MANTAR

Yapılan çalışmalarda mantarın bünyeyi hastalıklara karşı koruduğu görülmüştür.

ISPANAK

Kalp, tansiyon, göz ve deri hastalıklarına karşı etkili bir sebzedir. Sık tüketimi ile birçok cilt lekelenmelerinin önüne geçilebilir.

KARNABAHAR

Sinir sistemini olumlu etkileyen ve zihin yorgunluğunu alan bir sebze olan karnabahar, mevsiminde düzenli olarak tüketilmelidir.

Hastalıklarla Savaşıyor, Ömrü Uzatıyor

AVOKADO

B vitaminleri, D vitamini, potasyum ve çeşitli yağları içeren nadide meyvelerden olan avokado sağlığa sağlık katıyor. Tansiyon ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcıdır.

HAVUÇ

Her gün 1 adet havuç yenildiğinde kalp krizi ve felç tehlikesi büyük oranda azalır. Ayrıca organlarda gelişen kanser türleri, yüksek kolesterol ve görme rahatsızlıkları düzenli havuç tüketimi ile önlenebilir.

BROKOLİ

Haberin Devamı

Bağışıklık sistemini güçlendirip, hastalıklar mücadele eden besinlerden biri de brokolidir. Pek sevilmese de etkileri araştırmalarca kanıtlanmıştır.

Hastalıklarla Savaşıyor, Ömrü Uzatıyor

TAM BUĞDAY

Özellikle B grubu vitaminlerini barındıran buğday, E vitamini ve demir minerali de içerir. Özellikle damar sağlığını destekler, damar elastikiyetini korur.

KURU YEMİŞLER VE KURU MEYVELER

Ceviz, badem, fındık, fıstık ve her çeşit kuru meyveler magnezyum, çinko, potasyum, selenyum minerallerini yüksek miktardaiçerirler. Hayati organlar olan beyin ve kalp sağlığını iyileştirir. Alzheimer, depresyon, demans gibi hastalıklardan korurlar. 

ZEYTİNYAĞI

Sağlıklı yağlar grubunda yer alan zeytinyağı omega-9 yağ asitlerini içeren tek yağ çeşididir. Tansiyon, kan şekeri, bağırsak problemleri ve genel sağlığı iyileştirme konusunda doğru ve düzenli zeytinyağı tüketimi etkili olur.

BAL

Şifa kaynağı olan bal, kalbi kuvvetlendirir. Şeker ve tatlandırıcı yerine kullanılabilen bal sıcakla etkisini kaybettiğinden ılık ya da soğuk besinlerde kullanılmalıdır.

Haberin Devamı

Hastalıklarla Savaşıyor, Ömrü Uzatıyor

KEREVİZ VE SARIMSAK

İçerdikleri özel bileşikler sayesinde kansere yakalanma oranını azaltan besinler arasında yer alırlar. Özellikle böbrek rahatsızlıkları tedavisinde yardımcıdır. Ayrıca pek çok hastalıkla savaşırlar.

BAKMADAN GEÇME!