Güncelleme Tarihi:
MANTAR
Yapılan çalışmalarda mantarın bünyeyi hastalıklara karşı koruduğu görülmüştür.
ISPANAK
Kalp, tansiyon, göz ve deri hastalıklarına karşı etkili bir sebzedir. Sık tüketimi ile birçok cilt lekelenmelerinin önüne geçilebilir.
KARNABAHAR
Sinir sistemini olumlu etkileyen ve zihin yorgunluğunu alan bir sebze olan karnabahar, mevsiminde düzenli olarak tüketilmelidir.
AVOKADO
B vitaminleri, D vitamini, potasyum ve çeşitli yağları içeren nadide meyvelerden olan avokado sağlığa sağlık katıyor. Tansiyon ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcıdır.
HAVUÇ
Her gün 1 adet havuç yenildiğinde kalp krizi ve felç tehlikesi büyük oranda azalır. Ayrıca organlarda gelişen kanser türleri, yüksek kolesterol ve görme rahatsızlıkları düzenli havuç tüketimi ile önlenebilir.
BROKOLİ
Bağışıklık sistemini güçlendirip, hastalıklar mücadele eden besinlerden biri de brokolidir. Pek sevilmese de etkileri araştırmalarca kanıtlanmıştır.
TAM BUĞDAY
Özellikle B grubu vitaminlerini barındıran buğday, E vitamini ve demir minerali de içerir. Özellikle damar sağlığını destekler, damar elastikiyetini korur.
KURU YEMİŞLER VE KURU MEYVELER
Ceviz, badem, fındık, fıstık ve her çeşit kuru meyveler magnezyum, çinko, potasyum, selenyum minerallerini yüksek miktardaiçerirler. Hayati organlar olan beyin ve kalp sağlığını iyileştirir. Alzheimer, depresyon, demans gibi hastalıklardan korurlar.
ZEYTİNYAĞI
Sağlıklı yağlar grubunda yer alan zeytinyağı omega-9 yağ asitlerini içeren tek yağ çeşididir. Tansiyon, kan şekeri, bağırsak problemleri ve genel sağlığı iyileştirme konusunda doğru ve düzenli zeytinyağı tüketimi etkili olur.
BAL
Şifa kaynağı olan bal, kalbi kuvvetlendirir. Şeker ve tatlandırıcı yerine kullanılabilen bal sıcakla etkisini kaybettiğinden ılık ya da soğuk besinlerde kullanılmalıdır.
KEREVİZ VE SARIMSAK
İçerdikleri özel bileşikler sayesinde kansere yakalanma oranını azaltan besinler arasında yer alırlar. Özellikle böbrek rahatsızlıkları tedavisinde yardımcıdır. Ayrıca pek çok hastalıkla savaşırlar.