GeriCinsellik Hastalıklar sekse engel değil!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hastalıklar sekse engel değil!

"Yaş ilerleyip, hastalıklar çoğalsa da seksten uzak kalmak zorunda değilsiniz. Zaten cinselliği etkileyecek hastalıklar sadece yaşa bağlı değil."

Modern dünyanın yeni karşılaştığı pek çok hastalık da önümüzde engel! Önemli olan yaşınız kaç, hastalığınız ne olursa olsun cinselliğinize sahip çıkmanız!

'40'ından Sonra Sağlıklı Cinsellik' kitabının yazarı Marvel Williamson, şu bilgileri veriyor

AIDS: Her yaşta AIDS'e yakalanabilirsiniz. Prezervatif kullanmak bile AIDS'e karşı çok etkili değil. Virüs, prezervatifin lateksinde bulunan gözeneklerden çok daha küçük ve prezervatif kullanılsa bile bir insandan diğerine geçebiliyor. AIDS'e karşı her yaşta dikkatli olmalısınız.

Alzheimer: Alzheimer hastası bir çok kişi libidolarını kaybederken, diğerleri cinselliğe daha açık hale gelir. Bazıları çocuklarına veya yabancılara bile cinsel istek duyabilir. Ancak eşi Alzheimer'lı biri cinselliğin keyfini çıkarmalı.

Bakımevi: Bakımevine yerleşmek, özel yaşam, cinsel ilişki ve ziyaretçi haklarından vazgeçmek anlamına gelmiyor. Buradaki kurallara uyarak, cinselliğinizi sürdürmelisiniz.

Şeker hastalığı: Uzun yıllar şeker hastası olan erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da bazı sinirlerin hasar görme olasılığı artıyor. Diyabetin ereksiyon yetisi üzerinde bariz etkisi var. Ancak diyabetli erkek, dokunsal mesajları alan ve gönderen sinirleri hálá iş başında olduğunda orgazm olabilir.

Eklem iltihabı: Eklem iltihabı, cinselliğinizi, verdiği ağrılarla etkiler. Bunun önlemi cinsel ilişkiye girmeden en az 30 ile 60 dakika önce ağrı kesici ilaç almak.

İnme: Felçten sonra eve dönebilen kişiler, cinsel yaşamlarını sürdürebilecek haldedirler. Burada kritik unsur, felç geçiren partnerin, seks konusunu konuşma tepkisi ile cinsel rehabilitasyon görmeye istekli olup olmayacağı.

Kalça kemiği değişmesi: Ameliyat sonrası ilişkiye girmeden önce birkaç ay beklemek gerek. Farklı pozisyonlar deneyebilirsiniz.

Kilo alma: Olgunlaşan bedeniniz konusunda mizah anlayışınızı koruyun ve ihtiyaçlarınıza uygun yeni teknikler keşfedin.

Multipl sikleroz: Jenital organlarda his kaybına daha güçlü bir şekilde uyarılma yoluyla karşı konulabileceğini unutmayın. Ancak seksten sonra jenital organlarınızı muayene edin.

Parkinson: Cinsel ilişki için dinlenilmiş sabah saatleri tercih edilmelidir. Orgazm olma kapasitenizi kaybetseniz bile, bu ilişkiye katılmanızı engellememeli.

Peyronie hastalığı: Penisin bir yana doğru eğrilmesi diye tarif edebileceğimiz bu hastalıkta, seks acı vermediği, peniste his kaybına yol açmadığı sürece problem yok. Aksi takdirde cerrahi yöntemleri deneyebilirsiniz.

Omurilik hasarı: Omurilik tamamen hasar görmemişse, beyin, ereksiyonu sağlayan kaslara komut edebiliyorsa, erkek, ereksiyon olabilir. Hasarın durumuna göre cinsellik, çeşitli pozisyonlarda sürdürebilirsiniz.

Yaşlanma: Birbirinize sarılmak, kucaklaşmak, jenital dokunuşlar ve devamlı olmayan orgazmlar ile mükemmel bir seks hayatı kurabilirsiniz. Cinsel birleşme için sabah saatleri daha uygun.


False