Hastalığınızı meyveyle tedavi edin

Güncelleme Tarihi:

Hastalığınızı meyveyle tedavi edin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2004 09:01

Hasta olduğumuzda dünya başımıza yıkılır, canımız hiçbirşey yapmak istemez. Direk ilaçlara yöneliriz. Vitaminler, ağrı kesiciler, grip ilaçları...Meyvelerin bizi ilaçlar kadar hızlı tedavi ettiğini biliyormuydunuz?

Haberin Devamı

Hiçbir yan etkiye maruz kalmadan hem iyileşip hem vitamin depolamak istemez misiniz? Hastalık hepimizden uzak dursun ancak hastalıkların her an kapımızda olabildiğini de unutmamak gerekir.Taze meyve - sebze suyu terapisi ile mesane kanserini yenen Jay Kordich adlı hastanın hazırladığı "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitapta hastalıklara yönelik meyve-sebze terapilerinden bahsediliyor. İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır. Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder. Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır. Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir. Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür. Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder. Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir. Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir. Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler. Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür. Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır. Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir. Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir. Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır. Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır. Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder. Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir. Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.REÇETELERUykusuzluk:Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın.Sakinleştirici:Havuç ve lahana suyunu karıştırın.Sindirimi kolaylaştırıcı:Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.Yorgunluk:Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu.Grip:Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu.İktidarsızlık:Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu.Sigara dumanı:Kereviz ya da çilek suyu.Ezilme, çürüme:Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir.Kabızlık:Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.Ağrıyan kemikler:Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.Mide asidi:Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.Hemoroid:İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.Boğaz ağrıları:Turp + limon.Mide ülseri:Lahana ya da patates suyu.Baş ağrısı:Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu.TÜKETİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLERBesin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmelidir. Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar. Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamısı için kalın doğramak gerekir. Meyveler tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir.(Hürriyet)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!