Güncelleme Tarihi:
İçeriğinde yoğun miktarda süt bulunan dondurmalar iyi birer kalsiyum ve fosfor kaynağı. Dondurma ayrıca, B grubu vitaminler ve A vitamini bakımından da çok zengin. Ancak 100 gramı ortalama 200 kalori içeren dondurmaları ölçülü bir şekilde tüketmek gerekiyor, özellikle çocukların büyüme dönemlerinde, kemik gelişimlerine katkıda bulunduğu iddia edilen dondurmayı tüketirken dikkat etmeniz gereken noktalar var.
Nelere Dikkat Edilmeli?
Porsiyon: Tam yağlı süt ve süt ürünlerinin hatırı sayılır miktarda doymuş yağ içerdiğini hatırlayarak porsiyonlarınızı küçültün.
Ekstralar: Kurabiyeler ya da çikolatalı gevrekler ekstra yağ içerir. Eğer dondurulmuş bir şeyler tüketmek istiyorsanız meyve ilaveli olanları tercih edin.
Şeker ilavesiz mi? Şeker ilave etmeden tatlı bir yiyeceği nasıl elde edersiniz? Elbette yapay tatlandırıcılarla... Bu da, diyabeti olmayanlar için çok da ideal bir tercih değil.
Soslar ve Kaplamalar: Dondurma külahınızı erimiş çikolataya batırdınız, oradan fıstık kutusuna, oradan da renkli şekerciklerin içine... Muhtemelen tonlarca ekstra yağ ve kalori aldınız. Dondurma tüketirken bu tip soslar ve kaplamaların ekstra kalori anlamına geldiğini hatırlamanızda fayda var.